liberalsLiberals d’Andorra considera que la reforma de les competències no s’ha encarat degudament, i que s’hauria de posposar per a la següent legislatura. Segons ha opinat el president del partit, Jordi Gallardo, la proposta presentada pel Govern planteja una reforma institucional, i els liberals consideren que per fer-ho s’hauria de proposar clarament a les eleccions, i per tant volen que es posposi la reforma per a la propera legislatura. Tot i així, des del partit consideren que la via del ‘control del Govern sobre els comuns’ no és l’adequada, i són partidaris de mantenir el paper dels comuns que és ‘importantíssim’.

El president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, i el primer secretari del partit, Ferran Costa, han exposat, aquest dilluns, els seus posicionaments sobre diversos temes d’actualitat.

En referència a la reforma de les competències han criticat que s’hagi encarat la reforma com s’ha fet, sobretot tenint en compte que la majoria de comuns són del mateix partit que el Govern i que, per tant, consideren que era més fàcil arribar a un consens. La proposta que ha fet l’Executiu, però, opinen que és de ‘control del Govern’, i que planteja una reforma institucional. Per fer aquests canvis, els liberals pensen que cal haver-ho proposat abans a les eleccions, i que fer reformes d’aquesta envergadura si no es portava al programa electoral és ‘de mal governar’.

Per aquest motiu, Gallardo ha opinat que caldria posposar aquesta reforma a la següent legislatura i que els partits diguessin clarament si volen reformar les institucions o no. El posicionament dels liberals és que ‘el paper dels comuns és importantíssim’ i han de mantenir les seves competències. On cal posar el focus, segons Gallardo, és en les competències assumides ‘perquè no ho feia el Govern’, però assegura que ‘el rol dels comuns no pot desaparèixer’. Sí que assenyalen que cal revisar les transferències, i el fet que obliga les corporacions locals a destinar el 80% a inversió.

D’altra banda, els liberals han valorat el pressupost del 2014, criticant que el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, anunciés la millor liquidació dels darrers anys, perquè asseguren que ‘és populisme’, ja que ‘es tanca així per la transferència de fons d’Andorra Telecom que es va fer per cobrir el dèficit’.

A més, critiquen que no s’hagi resolt encara la qüestió de l’IGI bancari que segons ells ja ha provocat que es deixin d’ingressar 30 milions d’euros.

Reunions amb els sindicats de la Policia

En el marc de la voluntat del partit d’aproximar-se a la ciutadania, Costa ha informat que la setmana passada els liberals van reunir-se amb els dos sindicats de la Policia, i que ‘vam acabar amb certa preocupació’. Indica que van copsar que ‘els ànims estan lluny d’estar tranquils’, i que això es deu al fet que el Govern ha perdut tota credibilitat per als funcionaris perquè ha incomplert les seves promeses electorals.

Des del punt de vista dels liberals, la seguretat pública d’Andorra és una qualitat molt preuada i ‘ens preocupa que pugui no ser així en un futur’. Per això demanen a l’Executiu que no escatimi cap esforç en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada