junta presidents 1

Si dimarts el PS proposava a la resta de forces del Consell General una comissió d’enquesta sobre la crisi de BPA, avui hem sabut que demà el grup liberal farà arribar a la resta de grups una proposta alternativa. Els liberals s’inclinen per una comissió especial, que permetria abordar, per exemple, la creació d’un banc central, l’entrada a l´FMI o una llei d’auditories. La proposta és ben vista pel grup demòcrata.

El grup liberal proposarà demà a la resta de grups parlamentaris la creació d´una comissió especial per solucionar la crisi de BPA, és a dir, una comissió legislativa exclusiva per tractar la qüestió. Els liberals consideren que és una fórmula més positiva que crear una comissió d’enquesta, tal com defensa el PS.

Segons fonts liberals, el que ara cal és sentit d´estat, trobar una sortida a la situació i assegurar la viabilitat de la plaça financera. Els liberals consideren que ja hi haurà temps per aprofundir sobre com s´ha arribat a aquesta situació i si cal depurar alguna responsabilitat. La proposta s´ha el·laborat després d´estudiar casos similars en d´altres països per tal d´avaluar quines propostes serien aplicables a Andorra.

La comissió hauria de servir, per exemple, per dotar les eines necessàries per a l´estabilitat del sistema financer andorrà. En aquesta comissió es podrien abordar qüestions com l´entrada al FMI, la creació d´un banc central o la llei auditories. Qüestions que recollia el programa electoral de Liberals d´Andorra.

Dimarts s´ha de decidir quina proposta tira endavant, si és que alguna té prou suports. A priori, la proposta dels liberals seria vista amb bons ulls pels demòcrates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada