gallardo-costaLiberals d’Andorra considera que el projecte de llei qualificada de regulació del pla de pensions de la funció pública s’ha redactat pensant en els interessos del sector financer. Així ho manifesten en un comunicat en què posen en relleu que és un projecte de llei ‘del tot inintel·ligible’ ja que creuen que es tracta ‘de les condicions d’una assegurança en la branca de jubilació, i no d’una veritable reforma d’un tema tan important com és el de les pensions del sector públic’.

Els Liberals també lamenten que es tracti d’un projecte de llei ‘amb indicis d’inconstitucionalitat’, una pràctica que segons assenyalen ‘comença a ser habitual en DA’. En el comunicat titllen el projecte de llei de ‘discriminatori i poc rigorós’ ja que consideren que ‘únicament pretén regular les pensions de l’Administració general, quan ja existeix un aute de primera instància que ha considerat que una llei pot ser inconstitucional pel fet de vulnerar el principi d’igualtat’.

Paral·lelament, qualifiquen de ‘vergonyós’ que aquesta llei tingui caràcter de llei qualificada, perquè creuen que el que fa és ‘blindar interessos del sector financer de les asseguradores amb un procediment que no preveu la Constitució’.

Finalment, creuen que és un ‘nyap’ el fet d’aprofitar una llei que vol regular el sistema de pensions de tota l’Administració pública per introduir la prohibició de contractar nous funcionaris, un plantejament que els Liberals creuen que ha de ser objecte d’un ‘estudi aprofundit sobre la dimensió actual del funcionariat, les necessitats del servei públic i el plantejament de futur’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada