lessive

Aquest divendres 27 de març tindrà lloc al poble de Santa Coloma la cinquena edició de l’activitat La Grande Lessive, organitzada per l’Escola Francesa.

Hi participaran els usuaris de la Casa Quim de Dolsa, tal i com ho van fer, molt activament, en les darreres edicions, i per primera vegada s’hi han sumat l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i l’Escola Bressol comunal de Santa Coloma, per desig exprés de l’Escola Francesa i de la Casa Pairal que volien expandir i incrementar la participació en aquesta “estesa” d’art al carrer, tot vinculant-hi el conjunt dels centres educatius del poble. 

Activitat intergeneracional

Els padrins i els escolars compartiran la jornada, que se centrarà en la creativitat artística.

Col·laboraran en la producció i l’exposició d’obres pictòriques que hauran elaborat conjuntament – amb el tema comú “De dia com de nit” – que  es mostraran en públic, a mode de “Gran Bugada”, a la plaça de l’església, a partir de dos quarts de dotze del migdia, que serà quan s’aniran penjant, a uns fils d’estenedors improvisats amb pinces d’estendre roba, tot el material de les seves realitzacions plàstiques, a mode d’instal·lació artística efímera.

“La Grande Lessive” és una iniciativa artística que té lloc dos cops l’any, amb l’objectiu de difondre la cohesió social a través de l’art.

És l’experiència pedagògica francesa més freqüentada, i internacionalitzada, que va crear l’any 2006 l’artista plàstica Joëlle Gonthier. Consisteix a realitzar produccions artístiques en format dina A4, tot seguint un tema variable, per a ser exposades a l’aire lliure, penjades en fils, com si es tractés de roba estesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada