Avui l’estació sueca de Funesdalen ha acollit altres dos gegants FIS amb la presència de l’equip de joves de la FAE. En dones, el millor resultat ha estat el de la jove Iria Medina, que s’ha situat 13ª amb el dorsal 114. En categoria masculina, Ty Acosta ha acabat 32è. La jornada, segons han explicat els tècnics, ha sigut bastant positiva, amb el gran resultat de Medina, la millora de punts de molts dels joves i la bona actitud dels esquiadors del primer any enfrontant-se a condicions més difícils.

Medina ha finalitzat 13ª amb 1.53.64, això és a 3.47 de la guanyadora, la sueca Liv Ceder (1.50.17). L’andorrana ha recuperat terreny en la segona mànega, després que en la primera ocupés el 21è lloc. De fet, en la segona mànega, Iria Medina ha fet el 8è temps en una gran jornada per a ella. Així mateix, Jessica Núñez ha acabat 24ª amb 1.55.17, a 5.00 de la vencedora, mentre que Xènia Rodriguez ha estat 36ª, amb 1.59.26, a 9.09. Carla Mijares i Jordina Caminal no han finalitzat la primera mànega en quedar fora en la mateixa porta.

En homes, Acosta ha estat el més destacat dels joves andorrans, en ser 32è amb el dorsal 46 i un crono de 1.56.01, a 4.83 del guanyador, el suec Jesper Braendholm (1.51.18). Acosta ha acabat a només 0.38 de la calificació. Per la seva part, Roger Bartumeu ha estat 39è a 5.52, Albert Torres 48è a 6.48, Robert Ferrari 60è a 8.28, Jaume Núñez 69è a 10.63 i Joel Fonseca 79è a 18.62.

Demà, els joves, tant en homes com en dones, disputen un eslàlom FIS a Ramundberget, també a Suècia.

 

Cande Moreno marca punts en la supercombinada de la Copa d’Europa de Kvitfjell
L’estació noruega de Kvitfjell ha acollit avui la seva última jornada de la Copa d’Europa amb la celebració del supergegant amb què es tancava la supercombinada. Cande Moreno, després de sumar 8 punts ahir en la competició europea, avui ha estat 29è en la supercombinada, sumant els seus primers 2 punts de Copa d’Europa en aquesta disciplina.

Moreno ha disputat avui el supergegant, en el qual ha fet el 27è temps amb 55.33, a 1.55 del millor registre, que era per a la favorita, l’austríaca Nadine Fest amb 53.78. Aquest supergegant servia per sumar els temps a l’eslàlom d’ahir per donar d’aquesta manera la classificació de la supercombinada. En aquesta disciplina, l’esquiadora andorrana sumava els 55.33 d’avui i els 44.45 de l’eslàlom d’ahir. El resultat ha estat un temps de 1.39.78, a 3.20 de l’austríaca Fest, guanyadora amb 1.36.58, i la suma dels 2 primers punts de Copa d’Europa de Cande Moreno en aquesta disciplina. L’esquiadora del Principat ha compartit 29ª posició amb la francesa Anouck Errard, les dues amb idèntic crono total.

La pròxima cita per a Cande Moreno seran els dos supergegants de Saint Moritz, també corresponents a la Copa d’Europa i previstos per als dies 10 i 11 de desembre.

Cande Moreno, esquiadora: “A la carrera d’avui no he esquiat tan bé com a la d’ahir. He fet alguna errada que m’ha frenat una mica abans del pla, però crec que he pogut mantenir bastant la velocitat, i dins de tot no ha estat tan malament. Torno a estar dins de les 30, així que, en general, positiu per molt que no hagi estat el meu millor esquí”.

Dejan Poljansek, entrenador: “Avui ha competit en el supergegant, el que era la segona part de la supercombinada. Ha acabat 29ª en la supercombinada i 27ª en el supergegant. Sembla que el dorsal número u que portava no era el millor número, i al mateix temps ha comés algunes petites errades durant la carrera. No ha estat suficientment forta i precisa en alguns moments, però al final ha sumat els seus primers dos punts en la supercombinada de Copa d’Europa”.

 

Cornella, 18è al gegant FIS de Trysil
Avui l’estació noruega de Trysil ha acollit un segon gegant FIS Xavi Cornella ha estat 18è, mentre que Bartumeu Gabriel no ha competit per precaució, en tenir problemes físics.

Cornella ha estat 18è amb 2.03.44, amb +3.91 respecte al vencedor, el noruec Patrick Haugen Veisten (1.59.53). L’andorrà ha marcat en la primera mànega un crono de 1.03.87, situant-se en la 23ª plaça, però ha estat en la segona mànega, amb un temps de 59.57, quan ha desenvolupat un millor esquí per guanyar posicions i, sobretot, deixar molt bon gust de boca. Finalment, el seu 18è anima al corredor i al cos tècnic per continuar en aquesta línia de treball..

Max Tissot, director d’esquí alpí de la FAE: “Avui Bartu no ha pogut córrer perquè li feien mal les tíbies. Ha intentat escalfar, però no estava bé i per això no ha competit. Cornella en la primera mànega ha estat una mica millor que ahir. S’ha posat el 23, de temps està una mica lluny comparat amb el que podem esperar, però això és relatiu i és millor que ahir. En la segona mànega, molt bé. Ha agafat un bon ritme, que és el que volem que faci des del principi i ho ha aconseguit. Ha fet una mànega bona de dalt a baix, ha fet el 16 temps de mànega, a només 1.15 i remunta fins a la 18ª plaça i es queda a tres segons del segons, la qual cosa és molt interessant per a ell, sobretot perquè la gent que hi ha al davant són esquiadors de nivell molt bo de Copa d’Europa. Hi ha dos top10 de la setmana passada, i és una bona referència. Molt contents amb la segona mànega de Xavi i a veure si li dona la confiança per arrencar bé aquesta nova temporada”.

 

 

FAE