Encamp ha penjat aquest dissabte al migdia el seu particular rei Carnestoltes, un ninot disfressat de torero, per donar el tret de sortida a una de les festes més emblemàtica i multitudinària de la parròquia. Centenars de persones han presenciat aquest primer acte, que ha anat precedit d’una representació teatral, a càrrec dels joves de la comissió de festes, plena d’al·lusions als càrrecs públics de la parròquia i del país. “El Carnaval no seria el que és sense l’essència satírica que tenim tots, al final et veus reflectit d’una manera més o positiva o més negativa, però al cap i a la fi a tots ens agrada sortir al carrer i veure que hi ha un bon ambient a la parròquia”, ha manifestat el conseller de Joventut, Esports i Turisme del comú encampadà, Xavi Fernández.

Encamp, amb els joves de la comissió de festes portant la batuta de l’espectacle, ha començat aquest dissabte, amb la penjada del Carnestoltes i una representació satírica, el primer dels seus quatre dies de festa. Centenars de persones han omplert la plaça del Consell per veure en viu l’espectacle. “El Carnaval no seria el que és sense l’essència satírica que tenim tots, al final et veus reflectit d’una manera més o positiva o més negativa, però al cap i a la fi a tots ens agrada sortir al carrer i veure que hi ha un bon ambient a la parròquia”, ha manifestat el conseller de Joventut, Esports i Turisme del comú encampadà, Xavi Fernández.

Fernández ha estat, precisament, el principal personatge públic parodiat durant la representació satírica dels joves encampadants. Un mestre de cerimònies disfressat de torero, perquè dona del conseller és andalusa, ha estat l’organitzador d’un ‘macrobotelló’ que ha comptat amb convidats il·lustres, com un ministre d’Economia caracteritzat de lingot d’or, un exconseller delegat d’una entitat financera que ha “aprofitat que ja duia la polsera per apuntar-se a la festa” o un cap del departament de Joventut i Esports del Comú que signava qualsevol tipus de document amb una vena als ulls. Tampoc s’ha perdut la festa un president dels EUA que s’ha mostrat encantat amb un fals mur que aixecaven al mig del carrer uns operaris portuguesos.

La representació ha acabat amb l’encesa d’una traca de petards, que ha precedit la penjada del rei Carnestoltes. Aquest dissabte a la tarda hi haurà la desfilada de carrosses i comparses i l’espectacle infantil. I a la nit, ball i ‘disco’ mòbil.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada