El Comú de la Massana celebra el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) amb diverses iniciatives que giren al voltant de la temàtica d’enguany: el malbaratament alimentari. La campanya ja va començar el mes passat amb una proposta titulada “Sóc lleig però sóc bo”, consistent en transmetre que moltes fruites i verdures continuen sent saludables encara que no tinguin un bon aspecte.

La setmana passada, la directora de Medi Ambient, Anna Viaplana, va fer una xerrada de sensibilització als joves del Punt 400. D’aquí va sortir la idea de crear un punt de recollida d’aliments perquè es puguin portar a Càritas i, d’aquesta manera, poder ajudar a les famílies que ho necessiten.

Seran els mateixos joves els que coordinin la proposta i instin als seus amics i coneguts a participar-hi.

Aquests són els aliments que es recullen, per recomanació de Càritas: cereals, llaunes de sardines, tonyina, tomàquet i verdura, paté, melmelada, sucre i puré de patates precuinat.

Els nois i noies estan molt sensibilitzats sobre el malbaratament alimentari. Durant aquests dies han conegut dades com per exemple, que cada any es llença una tercera part del menjar produït al món per al consum humà.

Tothom que hi vulgui participar pot portar els productes al centre jove de la Massana.