Com cada primavera, el departament de jardineria del Comú de la Massana treballa en l’embelliment la parròquia. Ja han començat els treballs d’instal·lació de les cistelles als fanals i també s’estan guarnint les rotondes. A més, es col·locaran jardineres amb geranis a les voreres i s’embelliran les places i els diferents espais públics.

Aquest any, l’equip de Via Pública, format per quatre jardiners, compta amb la col·laboració dels nou joves que estan seguint la formació del CVN (Curs de Voluntaris per la Natura). Aquests joves estan faran pràctiques tan d’enjardinament com de neteja de camins forestals. El curs va començar el passat mes de gener, amb la voluntat de donar una sortida professional a nois i noies que estaven fora del circuit educatiu. A més, estan rebent una formació d’una àrea en la qual falten treballadors formats. Durant aquests dies estan aprenent sobre el terreny les tasques d’enjardinament i embelliment.

En total es plantaran més de deu mil geranis, la majoria provinents de l’hivernacle i, per tant, recuperats de la temporada anterior. A part dels geranis, també hi ha altres plantes de temporada com dàlies, clavells de moro, petúnies, begònies…”Intentem tenir molta varietat perquè hi hagi contrastos de colors i alçades. D’aquesta manera, podem planificar composicions més atractives, que cridin l’atenció”, explica el cap de jardineria, Marc Pujol, que afegeix que també tenen en compte els suggeriments dels ciutadans. Les rotondes i parterres es completen amb pedres de colors, rocalla, escorça i pneumàtics triturats de coloraines.

Per la inauguració d’Andoflora, el pròxim 24 de maig, la parròquia estarà completament florida.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada