Els joves de Sant Julià pengen el Carnestoltes ‘causant de tots els delictes efectuats’ a la vila

Els joves de Sant Julià de Lòria han penjat aquest dissabte el Carnestoltes, que ha estat acusat prèviament de ser el culpable de tots els delictes efectuats a la vila laurediana al darrer any. Una setantena de persones, la majoria canalla, s’ha acostat a la plaça Major de la vila per penjar simbòlicament al príncep.

Els delictes pels que se l’ha acusat des del consell de festes lauredià i que han estat llegits en forma de pregó abans de penjar-lo han estat haver destruït la plaça Laurèdia, i ‘reemplaçar-la per un encreuament on la senyalització no funciona correctament’, iniciar un túnel ‘que no sabem si és un vial o un trial’, per l’augment de les obres i les cues a la vila, per la col·locació de la pista de patinatge  per últim per no tenir ‘cura ni interès per la juventut de Sant Julià de Lòria’.

Al crit de ‘pengem-lo’ el Carnestoltes ha estat penjat i després ha rebut les pilotades de neu de bona part dels assistents. A part dels membres de la comissió de festes i veïns de la vila també hi han assistit la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, el cònsol menor, Manel Torrentallé. i els consellers de Cultura i Circulació, Maria Servat i Oliver Alis. Han estat una setantena de veïns els que han participat de la simbòlica penjada.

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha destacat que aquest any s’ha triplicat el nombre de petits i joves participants de les comparses, augmentant així la implicació dels més joves per la festa. Concretament els joves es divideixen entre ninotaires de 9 a 11 anys, dimonis entre 12 i 15 i bruixots pels majors de 16, amb el seu vestit tradicional.

‘Hem triplicat la canalla i joves que participen a les comparses, l’any passat hi havien trenta nens i aquest any n’hi ha noranta i estem contents també amb la feina que s’ha fet des del consell de festes i que potenciem les festes de Carnaval que eren un referent a Sant Julià i volem que ho tornin a ser’, ha explicat.

 

 

3 comentaris

  1. Qui ha fet aquest discurs? la comissió de festes o el departament de propaganda del Comú? que no recorden res del sou i de l’enchufe a naturlandia i del dalton? això es carnaval o la comparsa torrentgil?

  2. Enguany hagués quedat més encertat posar una “ninota”

  3. El culpable de tot això és un “ninot” ?

Comments are closed.