Els joves de Mojácar visiten Encamp per gaudir de la neu i el Carnaval


Una trentena de joves de la població andalusa de Mojácar han arribat aquest dijous a Encamp per passar-hi tot el cap de setmana. La visita forma part dels intercanvis culturals establerts amb les ciutats agermanades, encara que els joves d’Almeria havien estat quatre anys sense poder viatjar al Principat per la crisi. Els nois i noies s’estan a l’alberg de la Baronia i podran gaudir de l’esquí cada dia així com de les activitats de la parròquia com el Carnaval o la Festa d’Andalusia al Pas de la Casa. La voluntat, ha manifestat el cònsol major, Jordi Mas, és que s’emportin un record ‘d’amistat, companyonia i agermanament’.

Després de quatre anys sense viatjar, els joves de Mojácar han tornat aquest dijous a Encamp per passar uns dies esquiant i gaudint del paisatge del Principat. Segons ha explicat la responsable de l’Associació Pro Agermanament d’Encamp, Lourdes Rich, l’Ajuntament de la població andalusa subvencionava el transport i ho va haver de deixar de fer per la crisi. Enguany, però, després de la celebració dels aniversaris de les ciutats agermanades, es va acordar reprendre aquest intercanvi que esperen ‘que no es perdi’, ha apuntat Rich.

Una trentena de nois i noies s’estaran a l’alberg de la Baronia fins diumenge i aprofitaran per esquiar i passar-s’ho bé amb les activitats de la parròquia. ‘Ens omple de plaer oferir les nostres muntanyes, el paisatge i l’amistat’, ha afirmat el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas.

Negociacions comuns – Govern

D’altra banda, en relació a la reunió d’aquest dijous a la tarda entre els cònsols i el Govern, Mas ha valorat la ‘bona voluntat’ de l’Executiu de buscar una solució per a l’aplicació de la llei de l’IGI però ha manifestat que són partidaris d’arribar al 3% de recaptació de l’ITP per als comuns.

Pel que fa a les competències, el cònsol encampadà ha desitjat que es posin tots els punts ‘sobre la taula’ i ‘afrontem els punts on puguem arribar a coincidir i modificar per millorar l’aplicació de la llei qualificada de competències’. L’objectiu, ha dit, és ‘trobar una forma definitiva d’encarar el projecte’.