consell-joves-1Modificar l´horari lectiu de segona ensenyança o crear un centre d’ensenyament per a esportistes d´alt rendiment són l´objecte d´algunes de les proposicions de llei que ha aprovat, aquesta tarda, el Consell dels Joves. Són els dos temes que han generat més debat i que s´han registrat al Consell General en espera que algun grup parlamentari en prengui el relleu.

Avui, 28 estudiants dels darrers dos anys de la segona ensenyança de totes les escoles han fet el salt a la política. Fotografia a les escales de la Casa de la Vall i, després, cap a l´hemicicle. Primer s´ha lliurat el premi a l´autor del cartell del dotzè Consell dels Joves i el síndic general ha obert el debat.

Entre les proposicions, l´ampliació del servei de bus amb abaratiment de preus, instal·lar més desfibriladors i oferir formació per saber-los fer servir, augmentar les subvencions als productors locals i subvencionar l’aprenentatge d´anglès i francès als estudiants amb menys recursos econòmics però bons resultats acadèmics.

Però els temes que han suscitat més debat, presenciat per ministres, consellers generals i fins i tot el cap de Govern, han estat la modificació de l’horari lectiu a la segona ensenyança. L’alumna de l’escola andorrana de segona ensenyança d´Ordino, Alèxia Panadés, ha explicat que es proposa “reduir el temps d’esbarjo però també el de les classes, perquè durin 50 o 55 minuts”.

Entre les propostes dels joves també ha destacat la creació d´una escola per als esportistes d´alt rendiment. Segons l’alumna del Lycèe Comte de Foix, Carlota Alberca, al país hi ha molts atletes amb futur que no s’hi poden dedicar i no troba just, diu, que les oportunitats es donin només en l’esquí.

En tot cas, agraeixen que se´ls deixi tastar la política. Segons l’alumna del col·legi Sant Ermengol, Judit Pintat, s’hauria de fer “més sovint perquè els joves entrem més en el món de la política”.

El debat s´ha acabat, totes sis proposicions s´han aprovat i ara toca que els polítics que ocupen habitualment els escons del Consell General les prenguin en consideració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada