El sector jaumista del Partit Socialdemòcrata ha fundat, aquest dissabte, el corrent Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra, que té per objectiu ‘tornar a la centralitat de la política’ i a ‘l’esperit fundacional del partit’, segons ha explicat Jaume Bartumeu. En la reunió que ha mantingut aquest sector del partit, aquest dissabte al matí a l’Anyós Park, han participat al voltant d’una cinquantena de persones que s’afegeixen a aquest corrent. L’expresident del partit, Víctor Naudi, però, ha opinat que moltes més persones s’hi afegiran i que la voluntat és poder acollir tots els corrents i persones progressistes i anar més enllà de les fronteres del PS. De moment, el corrent s’ha marcat un període d’unes tres setmanes de reflexió abans de decidir si presenten una candidatura per al Comitè Executiu, que en cap cas estaria encapçalada per Jaume Bartumeu ni Víctor Naudi.

Al voltant d’una cinquantena de persones han assistit, aquest dissabte al matí, a la reunió convocada pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per analitzar la situació del partit. Els socialdemòcrates més pròxims a Bartumeu, en general els que van signar el manifest de suport al desembre, han estat els participants, i han tingut ocasió de compartir opinions i posicionaments sobre la situació actual i el rumb a emprendre.

En la reunió, els assistents han decidit fundar un corrent, dins el Partit Socialdemòcrata, que és Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra, i que pretèn ‘tornar a la centralitat de la política andorrana’. Tal com ha explicat Bartumeu, el que es vol és tornar a engrescar la ciutadania amb ‘uns plantejaments que no siguin reduits a determinats aspectes de la vida andorrana, sinó una plataforma que vagi més enllà de les fronteres estrictes del que és el PS i la socialdemocràcia’. La idea, segons Bartumeu, és ‘tornar a l’esperit fundacional del partit, perquè ara considerem que no hi som’.

L’expresident del partit, Víctor Naudi, també ha indicat que l’obectiu és defensar la socialdemocràcia ‘pensant en una idea de país’ i reunir ‘totes les persones i corrents progressistes’. Ha afegit que la voluntat és ‘fer una mica com vam fer al 2009, anant més enllà del PS per poder defensar una idea de país’.

De fet, Naudi opina que a banda de la cinquantena d’assistents que han donat suport aquest dissabte al nou corrent ‘hi haurà més companys que s’hi afegiran’, ja que s’ha comentat la idea anteriorment amb altres persones.

Pel que fa a la possibilitat que aquest corrent presenti una candidatura per al Comitè Executiu del PS, que s’enfrontaria a la que encapçalarà Pere López, Naudi ha dit que encara no ho han decidit. Ha explicat que s’han donat un termini de tres setmanes per reflexionar i després decidiran si algú vol presentar la candidatura. A més, ha assegurat que encara no han parlat de candidats, tot i que tant Naudi com Bartumeu han descartat que ells ho puguin ser.

El fet que s’hagi creat aquest corrent dins del partit, segons Naudi, no té res a veure amb una escisió del partit, sinó que ‘és la creació d’un corrent, que ho permeten els estatuts del partit’.

Entre els assistents a la reunió, a més de Bartumeu i Naudi s’ha pogut veure a Gerard Barcia, Bibiana Rossa, Miquel Alís, Joan Marc Miralles, Alfons Miralles, Jesús de Tena, Claude Benet, Marian Sanchís, Joan Sans i Delfí Roca, entre molts altres.

1 comentari

  1. Si el Jaume, el frare, la bibi, el tagado, l’Alís, l’astroleg el tamarro el Sans i el delfi poden engrescar algú. Creure realment que som tontes de tancar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada