Des del gener, amb la nova Ordinació reguladora del procés sancionador, tenen potestat per imposar sancions. Les quatre primeres sancions són, majoritàriament, per abocament de mobles i voluminosos a la via pública.

S’han imposat tres sancions de 300€ per abocament de mobles i voluminosos comercials o industrials a la via pública, quan la normativa estableix que, en tots els casos, s’ha de lliurar aquest material als gestors autoritzats. El Comú té la voluntat de sancionar amb multes més elevades si es detecta que hi ha reincidència.

Una quarta sanció s’ha imposat a un restaurant per fer una barbacoa en un espai públic, contravenint així l’Ordinació reguladora de la Higiene Pública que estableix la prohibició de tenir o llençar materials o productes sòlids, líquids o gasos que afectin negativament la higiene o la imatge de la parròquia.

Els tres inspectors de la via pública van començar a desenvolupar les seves funcions el juny del 2016. S’encarreguen de controlar els abocaments sense autorització de residus, mobiliari i ferralla; els abocaments de residus líquids al riu; la correcta senyalització de les obres, el control d’animals domèstics, desperfectes a la via pública, infraccions d’higiene i qualsevol altra infracció contemplada a les ordinacions comunals. Les deficiències detectades estrameten als diferents departaments del Comú i, en el cas que els fets siguin
denunciables, incoen el corresponent expedient de sanció.

Durant el segon semestre del 2016, el Comú ja va procedir a la incoació d’un expedient per imposar una primera sanció de 300€ a un comerç per un abocament de mobiliari de comerç a la via pública al centre d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada