Els inscrits al Servei d’Ocupació arriben a les 1.264 persones al gener del 2021

Servei d'Ocupació
Servei d’Ocupació. Foto: Arxiu

El nombre global de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina a final del mes de gener del 2021 és de 1.264 persones, el que representa un augment del 9% respecte al mes anterior (1.160 persones). El ministre Portaveu, Eric Jover, ha destacat que l’objectiu del Govern és seguir treballant per estabilitzar aquesta xifra, que va assolir el pic més alt a mitjans del juny amb 1.873 demandants, mitjançant diferents polítiques de foment de l’ocupabilitat.

En paral·lel, segons les darreres dades del SOA, es constata que el nombre total de llocs de treball oferts a final de gener és de 538. Una xifra representa una davallada respecte al mes anterior del 33,9%, quan s’oferien 814 llocs de treball. Pel que fa a l’ajut per desocupació, 259 persones percebien al desembre la prestació, la qual cosa representa un augment respecte al novembre (121).

 

Programa de foment per donar resposta a la situació generada per la COVID-19

En aquest escenari, el Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, la pròrroga dels contractes de treball de diferents persones que han estat contractades mitjançant el Programa de foment de la contractació per donar resposta a la situació generada per la COVID-19 mitjançant el sector públic.

En aquest sentit, es recorda que, tenint en compte la persistència de la situació d’emergència sanitària, el Govern va aprovar el passat 16 de desembre que les contractacions efectuades el 2020 en el marc d’aquest programa es poden prorrogar fins al 30 de juny del 2021 en les mateixes condicions. L’objectiu és, més enllà del termini de contractació inicialment establert, limitar els efectes de la situació de crisi sanitària sobre el mercat laboral. D’aquesta manera, tenint en compte que s’estableix la contractació temporal durant un període d’entre un mes i sis mesos, es dona la possibilitat d’allargar aquests contractes.

Així doncs, el Consell de Ministres ha aprovat avui la pròrroga dels contractes que finalitzen el mes de gener del 2021 i que han sol·licitat la corresponent continuïtat fins al 30 de juny del 2021. En concret, es tracta de tres persones, que estan contractats en diferents departaments de l’Administració, com ara Afers Socials, Educació i Ocupació i Treball.

TOTES LES NOTÍCIES