contenidorsEl Govern ha acordat destinar anualment el retorn econòmic dels guanys previstos en el contracte de la concessió de la gestió dels olis vegetals a la realització de campanyes o accions de comunicació del departament de Medi Ambient que tinguin com a objectiu especialment la millora de la recollida selectiva dels residus.

Al setembre del 2012 es van adjudicar els treballs de recollida, emmagatzematge i exportació dels olis vegetals a l’empresa Pirinenca de Serveis, SA, per un període màxim de sis anys, amb una concessió no remunerada pel Govern ja que l’empresari s’autofinança mitjançant els ingressos pel lliurament del residu al gestor final.

En aquest sentit, el contracte incloïa un retorn per part de l’empresa adjudicatària de 100 euros per cada tona recollida d’olis vegetals, que ha suposat durant el darrer any 2013 un ingrés de 25.767 euros a favor del Govern. Tot això a part de l’estalvi aproximat de 70.000 euros anuals en concepte de recollida d’olis, com succeïa durant els anys en què el Govern es feia càrrec d’aquest servei.

L’evolució de les exportacions d’olis vegetals recollits des de l’any 1997 havia estat positiva fins al 2011, assolint un màxim de 250 tones en aquell any. Tot i l’esforç dels anys 2012 i 2013 per arribar a tots els productors singulars d’olis vegetals i l’increment del número de punts de recollida a la via pública (passant de 7 punts verds d’olis vegetals a 36), el nivell d’exportació d’olis vegetals s’ha vist reduït fins assolir un valor anual de 225 tones l’any 2013.

Tammateix, l’any 2013 la quantitat d’olis vegetals recollits i generats per la ciutadania només ha representat un 3% del total d’olis vegetals recollits (7,6Tn). Aquest nivell de recollida d’oli entre la ciutadania representa menys d’un 3% dels olis vegetals que s’estima que es genera per part de la mateixa població.

És per aquest motiu que, amb l’objectiu de donar solució a la tendència negativa de la recollida d’olis vegetals, el Govern considera convenient realitzar accions comunicatives que tinguin com a objectiu l’augment dels olis recollits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada