Els ingressos per importacions a la duana disminueixen un 8,6% el primer trimestre

Edifici de la Duana a la frontera del Riu Runer
Edifici de la Duana a la frontera del Riu Runer. Foto: ANAEconomia/Arxiu

La duana continua rebent menys ingressos per importacions. Al primer trimestre van caure més d’un 8% en comparació a ara fa un any. Una disminució que s’explica, sobretot, per la caiguda de la compra a l’exterior de tabac per la quantitat d’estoc de què disposen els fabricants.

La recaptació per taxes d’importacions de tabac ha caigut gairebé un 40% al març, situant-se en més de 5,6 milions. L’estoc que els fabricants disposen fa que es redueixi la compra a l’exterior d’aquest producte. Davant l’increment de les taxes a final de l’any passat, el sector va adquirir més material a l’octubre i novembre.

En el que es porta d’any, els ingressos totals han suposat 49 milions, un 8,6% menys respecte al primer trimestre del 2022. El març ha estat el mes en què la recaptació ha baixat més.

La partida relacionada amb la taxa que grava la importació de combustibles també ha caigut, tot i que menys. L’abaratiment dels carburants en comparació a fa un any ha provocat, de retruc, una disminució de l’impost. Els ingressos per la compra de begudes i altres mercaderies han augmentat.

[do_widget id=category-posts-pro-64]