Els  ingressos en efectiu en comptes andorrans dels set fills de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, entre 1995 i 2000 sumen 1.107 milions de pessetes (6,6 milions d’euros) segons consta en un informe del passat 15 de febrer de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia, incorporat a la invetigació de la fortuna oculta de la família Pujol, que dirigeix el magistrat de l’Audiència Nacional José de la Mata, segons publica avui el diari La Razón.

L’extens informe analitza els moviments bancaris en un compte d’Andbank d’un dels germans Pujol Ferrusola, Josep, i els agents criden l’atenció respecte als ingressos en metàl·lic comptabilitzats en un subcompte en pessetes, associada a aquest compte original, i la seva correlació amb els efectuats en els diferents comptes dels seus sis germans en les mateixes dates. De fet, subratllen, així succeeix fins a en nou ocasions entre el 17 de novembre de 1995 (amb ingressos aproximats de deu milions de pessetes per a cada germà) fins al 12 de desembre de 2000 (quan els ingressos en metàl·lic en els comptes dels sis germans són de dos milions de pessetes enfront dels 27 que ingressa Jordi).

La UDEF ha detectat que «en les dates en les quals es produeixen ingressos en efectiu en aquest subcompte en pessetes es realitzen ingressos en efectiu en altres subcomptes dels germans de Josep Pujol Ferrusola».

Per a la unitat policial, aquesta dada, «que en principi podria ser insignificant, demostraria un pla preconcebut i ideat per introduir fons, dels quals es desconeix la seva procedència, en comptes del Principat d’Andorra. En l’informe es posa l’accent que «en certes dates les quantitats ingressades pels germans és idèntica», excepte en el cas del primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, «Junior», els ingressos del qual són «significativament superiors». No debades, els 758.412.453 pessetes que va ingressar en metàl·lic el major dels germans està molt lluny de les quantitats ingressades, també en efectiu, per la resta de fills de l’ex president de la Generalitat, que oscil·len entre els 18,2 milions de pessetes de Marta Pujol Ferrusola i els 84,3 milions de Josep. Els ingressos d’Oriol, exsecretari general de l’extinta Convergència, sumen 80,7 milions de pessetes; els de Oleguer, 73 milions; els de Mireia, 56,3; i els de Pere, 36,1 milions.

Segons va explicar al jutge De la Mata el propi primogènit del clan Pujol, ell es va encarregar de gestionar des de 1990 el llegat familiar (la suposada herència del seu avi patern Florenci, de la qual no hi ha ni rastre documental), 140 milions de pessetes que es van multiplicar, segons la versió familiar, gràcies a diferents inversions en làmines financeres, fins als vuit milions d’euros l’any 2000. Això explicaria, segons aquesta hipòtesi, la diferència d’ingressos de Jordi respecte als seus germans. No obstant això, els ingressos en efectius en aquests comptes dels altres sis germans sumen 347 milions de pessetes enfront dels 758,4 milions que va dipositar en metàl·lic a la seva el primogènit, segons La Razón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada