cassEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el reglament que regula la tasca dels facultatius independents experts en valoració de patologies, discapacitats i dany corporal en l’àmbit de la seguretat social que podran actuar en els conflictes entre la CASS i els assegurats. El Ministeri de Salut haurà de fer públic el llistat de professionals capacitats per a aquesta funció a través del BOPA i els requerirà per ordre de torn rotatori a demanda del Consell d’Administració de la CASS o de l’assegurat. El reglament estableix el preu dels informes que és de 99 euros per a patologies i de 198 euros per als informes d’incapacitat. Igualment, s’ha aprovat el reglament del Consell Nacional de Benestar Social que en determina les funcions, la seva composició i la coordinació que haurà de realitzar entre les diferents institucions. 

Per evitar que els conflictes entre la CASS i els assegurats acabin a la Justícia, la modificació de la Llei de la Caixa Andorrana de Seguretat Social preveu la “mediació” de professionals independents que elaborin informes sobre la patologia, discapacitat o dany per determinar “si cal revisar la qüestió”, com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca.  

El reglament aprovat aquest dimecres indica que el Ministeri haurà de fer pública la relació de metges experts, les capacitats que han de presentar els professionals seleccionats, la formació i l’experiència, etc.

Igualment, s’estableixen les tarifes d’aquests pèrits per l’emissió dels informes preceptius. Seran de 99 euros per als de patologies o danys generals i de 198 euros per informes sobre invalidesa. 

Si la mediació és demanada per l’assegurat se n’haurà de fer càrrec d’un terç del cost, mentre que si la petició ve de la CASS les despeses d’emissió aniran a càrrec seu.

El també ministre de Finances ha admès que estan treballant en l’elaboració del pressupost 2016 i que anirà en la línia dels darrers quatre anys. Això sí, les restriccions de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques faran que “costi més de tancar”, ha afegit. 

Text i foto: ANA

2 comentaris

  1. El ministerio es quien decid quien son los médicos capacitados para estos informes y luego los pagamos nosotros los informes jajajajajajajajajaja colla de sin sin vergüenzas y incompetentes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada