Els informes “confirmen la constitucionalitat” de les lleis de competències i transferències

El  ministre portaveu, Jordi Cinca, ha avançat aquest dimecres que els informes que ha encomanat el Govern a dos professors de dret per contrarestar l’informe promogut pel comú de Sant Julià de Lòria “confirmen la constitucionalitat” dels projectes de llei de transferències i competències. El ministre no ha volgut avançar el contingut dels informes, que es faran públics en breu i que també seran tramesos als grups parlamentaris i als comuns. Pel que fa a l’aprovació dels dos textos, Cinca ha donat per fet que comptaran amb el suport del grup parlamentari liberal. En aquest sentit, ha recordat que Liberals d’Andorra “han sigut clars i concrets” a l’hora de manifestar el seu suport, i ha qualificat de normal que després dels dubtes apareguts hagin demanat de contrastar l’informe encomanat per Sant Julià “en una acció d’absoluta prudència”. Així, des del Govern entenen que a la vista dels informes no caldrà fer cap modificació a la llei, “i si ells ho veuen com nosaltres, entenc que tornarem a la situació de fa unes setmanes i tindrem el seu suport”.

D’altra banda, el consell de ministres d’aquest dimecres també ha adjudicat la redacció del projecte i la direcció d’obra de la construcció de la passarel·la que ha d’enllaçar la plaça del Poble i el carrer de la Vall. Els treballs tenen un cost de 86.465 euros, que se sufragaran gràcies a l’avenç de fons que es va aprovar la setmana passada i estaran enllestits en tres mesos.

A més, s’han licitat els treballs de millora de la imatge d’entrada al país a la frontera del riu Runer. Així, la primera rotonda d’entrada al país comptarà pròximament amb un rètol de benvinguda amb la paraula Andorra i una bandera andorrana de grans dimensions. A proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, també s’ha aprovat la licitació de treballs de millora de l’accessibilitat a les escoles francesa de primària d’Escaldes-Engordany i francesa d’Encamp. Els treballs a concurs consisteixen en la millora de l’accessibilitat dels accessos als edificis i a les aules així com la remodelació i adaptació dels banys.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES