Els portaveus dels alumnes de les escoles andorrana i francesa d’Ordino han participat aquest dimarts en el Consell d’Infants on han presentat les seves propostes per millorar la parròquia. Entre elles hi ha la necessitat d’arreglar el Camí de Santa Bàrbara perquè no es trobin pedres grosses, posar més pipi-cans per evitar que hi hagi excrements al carrer, separar la zona de joc de grans i petits al parc del Prat del Call i disposar d’un agent de circulació a la sortida de les activitats extraescolars perquè ajudi els més petits a creuar els carrers de forma segura. Els infants han celebrat que algunes de les propostes ja estaven sent estudiades o abordades pel Comú i han valorat la importància d’aquestes sessions perquè ‘els infants poden veure la parròquia des d’ells mateixos i quins són per a ells els defectes d’Ordino; i els adults poden escoltar les seves propostes’, segons ha explicat la portaveu, la Mariona.

Com han explicat en Kilian i en Bernand, al Camí de Santa Barbàra hi troben pedres grosses i han demanat que ho arreglin perquè ‘a finals d’any fem el cros i perquè quan correm, no caiguem’.

Per la seva part, la Duna i la Sílvia han exposat la problemàtica dels excrements de gos al carrer i han proposat que hi hagi més pipi-cans al poble.

Una altra de les portaveus, la Mariona, ha transmès el neguit dels seus companys pel fet que grans i petits hagin de compartir espai de joc al Prat del Call. ‘De vegades els petits es poden fer mal amb les activitats dels grans i els grans poden trencar les activitats dels petits’, ha apuntat. ‘Perquè no passin aquests incidents hem proposat de separar-los’, ha indicat.

Per últim, la Carla ha demanat que es posi un agent de circulació a la sortida de les activitats extraescolars ‘perquè quan volem creuar el pas de vianants ens trobem amb conflictes’.

Tant els nens com la consellera d’Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, han valorat el fet que el Comú ja estigués treballant en algunes de les propostes dels infants. ‘És una cosa bona perquè les seves inquietuds ja han estat vistes i s’hi està treballant’, ha manifestat Riba.

Un exemple clar és el del Prat del Call que, com ha recordat la consellera, es va enviar una enquesta a les escoles, ludoteques i biblioteques ‘per palpar les mancances’ i a partir d’aquí es va redactar el plec de bases.

L’obra, que començarà tan aviat com el temps ho permeti, ha estat adjudicada amb un pressupost de 139.000 euros i es durà a terme en dues fases. El projecte inclou la separació de les zones de joc en funció de l’edat, però també l’augment de les zones d’ombra i una font adaptada per a minusvàlids, segons ha explicat la consellera ordinenca. ‘Hem intentat fer un Prat del Call més adaptat a tots els infants de la parròquia’, ha afegit.

El Consell dels Infants permet una relació directa amb les escoles i els infants i que aquests ‘estiguin més presents al dia a dia de la parròquia’, ha opinat Riba. A més, també és una manera de col·laborar per conscienciar els joves per implicar-se pel bé de la parròquia’, ha conclòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada