consell-infants-escaldes

Els alumnes que formen part del Consell d’Infants d’Escaldes han exposat aquest dijous les propostes que han treballat durant el curs en les diferents comissions. Entre les iniciatives presentades hi consten millores als parcs i camins parroquials, recollida de roba i joguines de segona mà i projectes per pacificar el trànsit a les zones escolars. Com ha destacat la consellera d’Infància i Joventut d’Escaldes, Núria Pons, es tracta de propostes sobre espais i temes que els afecten en la seva vida diària però també altres que influeixen sobre la societat en general. Això, ha dit, demostra que ‘estaran molt ben preparats de cara al futur pensant en tota la nostra societat’.

La primera proposta, presentada per l’alumne de l’escola andorrana Rodrigo Marcos, busca millorar la zona de joc del Prat del Roure amb més arbres, més fonts, lavabos i renovar les atraccions del parc que estan malmeses. A més, volen il·luminar la zona del vaixell amb energia solar per poder anar-hi als vespres.

Un altre parc que volen millorar és l’skate park, on creuen que s’hi han d’ubicar també més lavabos i més rampes, més separades. A banda, proposen separar les zones per grups d’edat, com ha explicat l’alumna de l’escola Sagrada Família, Ainhoa Martín.

En representació de l’escola espanyola, l’alumne Alexandre Sousa ha exposat que els agradaria tenir un hort per a les escoles que puguin conrear amb ajuda de la gent gran. Volen, doncs, participar en el projecte dels horts socials per ‘col·laborar tots junts per tenir coneixements sobre com fer funcionar un hort’, ha indicat.

També en l’àmbit d’urbanisme i medi ambient, l’alumna de l’escola Sagrada Família, Bea Robinyat, ha demanat que al Camí dels Vilars i al de la Plana s’instal·lin cartells amb els noms científics i vulgars de les plantes i s’arrangin els camins per treure les pedres.

Frederic Garcia de l’escola francesa ha presentat la proposta solidària per promoure el reciclatge de roba i joguines de segona mà i destinar-ho a famílies nombroses o amb necessitats. L’objectiu, ha dit, és ‘que no hagin de comprar tantes coses i puguin estalviar per comprar menjar’.

La proposta que més ha sorprès a la corporació i als assistents ha estat la de posar més semàfors i evitar que els pares aparquin a la porta de les escoles quan van a recollir els fills. Com ha exposat l’alumne de l’escola francesa, Eduard Martínez, a la sortida de les classes ‘hi ha col·lapse’. Per això, demanen que els estudiants que viuen a menys de quinze minuts dels centres hi vagin a peu i es faci un mapa amb els aparcaments.

La consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, ha felicitat els alumnes per les propostes ‘molt treballades’ i amb un ‘contingut bastant dens’. Ha assenyalat que hi ha propostes ‘molt realistes’ i que es poden assolir contemplant-les en les polítiques comunals. Altres, s’hauran de pensar bé per veure com es poden aplicar.

(Text i foto: Comú d’Escaldes-Engordany)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada