infants canillo

Els alumnes de l’escola francesa i l’escola andorrana de Canillo han celebrat aquest dijous el Consell d’Infants on han traslladat als cònsols les seves propostes. Entre aquestes hi ha la d’organitzar una cursa de la salut pel Camí de Sella o la de crear un logotip que identifiqui el Consell d’Infants.

Els infants han presentat les seves propostes al Comú de Canillo entre les quals fer viatges per conèixer els punts d’interès del país, la millora del camí de la Vall del Riu, una cursa de salut, un espai per als nens de 13 a 16 anys, un mercat d’intercanvi de material escolar, mesures per donar a conèixer el patrimoni cultural de la parròquia o un logotip per al Consell d’Infants, entre altres. Un dels que més ha agradat és aquest últim, com ha assenyalat l’alumne de l’escola francesa, Luisiano Peña. “Que cada vegada que vinguin els nostres companys hi hagi un logotip”, ha exposat.

Des de l’escola andorrana, la proposta que han destacat és la del camí de la Vall del Riu. “A l’escola el vam adoptar, fa uns anys vam fer algunes millores i aquest any hi hem tornat i hem vist que quedaven coses pendents”, ha indicat l’alumna Iona Mulla. La seva companya Ciara ha afegit que també volen fer una carrera per la salut dimarts vinent, a través del Camí de Sella, per promoure hàbits saludables. “Ens agradaria fer-la amb l’escola francesa”, ha explicat.

El cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, ha reconegut que els alumnes “són exigents però són demandes molt fàcils de fer pel Comú”. Mandicó ha valorat positivament que els infants es preocupin pel patrimoni cultural de la parròquia i “també pel passat” i ha desitjat que els joves “s’interessin per saber d’on venim i què podem fer amb el que tenim”. D’altra banda, el cònsol ha destacat la importància d’aquests consells per “donar veu als joves” i és que “un dia o altre” algun dels infants que hi ha participat poden convertir-se en consellers. També així ho ha reconegut Iona Mulla que ha afirmat que li ha agradat “tenir els cònsols aquí davant i que m’escoltin” i no descarta dedicar-se a la política.

Els alumnes i el Comú es tornaran a reunir a l’octubre o novembre per fer seguiment de les propostes.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada