Els quatre advocats que han impulsat la recollida de signatures a favor del matrimoni homosexual, Maitena Manciet, Jean Michel Rascagneres, Maite Bourgeaud i Manel Pujadas, s’han mostrat convençuts, aquest dimarts, que la iniciativa arribarà a les institucions i que finalment prosperarà, perquè el debat sobre aquest dret ‘no té cap fonament jurídic ni científic’ i és un dret que en certa manera ja preveu la Constitució. De moment, ja s’han recollit 1.500 signatures, i la intenció és que quan s’arribi a les 2.000, es portin ja sigui als consellers generals o als comuns, per tal que impulsin una iniciativa legislativa. A més, han destacat que la campanya no ha tingut cap repercussió negativa, i han anunciat que hi haurà alguna trobada institucional amb l’objectiu de tirar endavant la mesura. Pel que fa a les recents manifestacions del copríncep episcopal criticant l’adopció per part d’homosexuals, els advocats han assegurat que ‘no els fa ni fred ni calor’, i han emplaçat als que pensen que un infant amb pares homosexuals pot patir trastorns psicològics, ‘a dir clarament quina tara tenen els homosexuals’.

Els impulsors de la campanya a favor del matrimoni civil sense discriminació per raó de sexe s’han mostrat optimistes per la quantitat de signatures que ja han recollit i perquè creuen que la iniciativa prosperarà per ‘la maduresa de la societat andorrana’ i perquè consideren que és una qüestió de sentit comú, i que oposar-hi no té cap fonament jurídic ni científic. De fet, han deixat clar que no estan parlant de matrimoni religiós, i que la Constitució, d’alguna manera, ja ho preveu, perquè prohibeix la discriminació per raó de sexe. Si no prosperés, ‘significaria un pas enrere, ja que voldria dir considerar els homosexuals com un col·lectiu tarat’.

Els quatre advocats no tenen intenció de presentar una iniciativa legislativa popular, sinó que quan tinguin unes 2.000 signatures volen traslladar-les als elegits, ja siguin del Consell General o dels comuns, per tal ‘que prenguin nota que la societat està interessada’ en donar aquest dret als homosexuals. En aquest sentit, asseguren que durant les converses privades que han tingut amb diferents polítics hi ha ‘una bona acceptació’ i que tenen indicis que aviat es produirà una trobada institucional per avançar en aquest sentit.

Pel que fa a les declaracions del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, criticant la ‘lleugeresa’ amb què s’accepta l’adopció de nens per part de parelles homosexuals, els advocats han dit que no els fan ‘ni fred ni calor’, i que ‘presumir que els heterosexuals tenen qualitats per adoptar és tan irresponsable com pensar que els homosexuals no les puguin tenir’. A més, entenen que un homosexual a Andorra podria adoptar perquè en cas que se li refusés podria portar el cas a Estrasburg, ja que el Tribunal dels Drets de l’Home no fa ni tres mesos que va dictar sentència a favor d’aquesta qüestió. A més, els advocats han recordat que una persona soltera pot adoptar, i que els consta que hi ha hagut solters homosexuals que ho han fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada