FNJA

El Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA) celebrarà la seva reunió constituent el proper 25 d’abril. En aquest sentit, el Departament de Joventut i Voluntariat està duent a terme unes xerrades informatives per als estudiants a partir de 16 anys dels tres sistemes educatius i de la Universitat d’Andorra. L’objectiu és aconseguir la màxima participació en l’Assemblea de Joves i explicar la finalitat d’aquesta institució que, segons Roger Padreny, un dels impulsors del Fòrum, “està al servei dels joves i serveix per explicar les nostres inquietuds”. Entre les principals preocupacions del FNJA s’hi troben les beques i el mercat laboral.

Centenars de joves estan participant en les xerrades informatives per donar a conèixer el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra que es constituirà el proper 25 d’abril i en què tenen cabuda els joves d’entre 16 i 29 anys. En aquesta assemblea es constituiran els càrrecs que formaran l’òrgan de direcció del Fòrum, i serà la taula permanent qui elabori els nous estatuts d’acord amb la nova llei.

Segons ha explicat un dels impulsors del Fòrum, Roger Padreny, es tracta d’una entitat pública desvinculada de la política i del Govern, “és una institució que se’ns posa per llei al nostre servei perquè expressem les nostres inquietuds i propostes”. Els joves estudiants que participen en les conferències es preocupen sobretot per saber si es tracta d’una institució política, com s’estructura, el seu funcionament i les relacions amb el Govern. Padreny ha destacat que els participants desconeixen totalment la partida pressupostària de 30.000 euros amb la qual compta el Fòrum de la Joventut.

Una de les principals preocupacions dels joves és l’accés al mercat laboral i l’àmbit acadèmic, “molt units”, segons Padreny. A més, ha insistit que si Andorra es compara amb Espanya o França, la proporció de pressupost que es dedica a beques és molt diferent, i “com a col·lectiu hem d’assegurar-nos que cap jove es vegi privat d’estudiar per qüestions econòmiques”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada