Els hotels registren aquesta setmana un 60% d’ocupació majoritàriament russa

turistesDel 60% d’ocupació que han registrat els hotels del país aquesta setmana, una proporció molt alta ha estat de turistes russos, que han visitat Andorra amb motiu de les seves vacances de l’any nou ortodox. El portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, ha valorat molt positivament aquest volum de visitants provinents de Rússia i dels països de l’entorn, i ha destacat que enguany s’ha observat una contractació més anticipada i un volum de reserves més alt respecte a mateixos períodes d’anys anteriors.

El sector hoteler ha valorat positivament l’arribada de turistes russos durant aquesta setmana, coincidint amb les seves vacances d’any nou. Segons el portaveu de la UHA, Òscar Julián, s’ha arribat a un 60% d’ocupació i la majoria ha estat gràcies al client rus, que aquests dies s’ha fet veure força per les estacions d’esquí i els principals eixos comercials del país.

Julián ha destacat que a diferència dels turistes britànics, que prefereixen allotjar-se a peu de pistes, els russos es reparteixen més i molts han estat ubicats als hotels de les parròquies centrals de 3, 4 i 5 estrelles. A més, també ha remarcat que de moment s’està mantenint el poder adquisitiu d’aquest tipus de visitant i que enguany les reserves s’han fet amb molta antelació, cosa que ha fet que l’inici de la temporada es valori molt positivament.

Malgrat tot, des de la UHA es remarca que no es pot oblidar que el client rus cobreix només una petita part del calendari i que de moment el potencial encara està en el client de proximitat.

Des d’Andorra Turisme també valoren positivament l’afluència de visitants de l’Europa de l’Est durant aquestes dates, i recorden que la previsió és que aquest mercat continuï pujant i que les xifres d’aquest hivern siguin superiors a les del passat. A més, també es destaca que si bé fins ara els turistes russos es concentraven molt en unes dates concretes, cada cop reparteixen més les estades al llarg d’un període més ampli d’hivern.

TOTES LES NOTÍCIES