Els hotels de l’Alt Urgell esperen una ocupació mitjana del 80%

L’Asssociació d’Hostaleria de l’Alt Urgell augura una bona ocupació al llarg de tot el període de Nadal, d’entre el 80% i el 90% en general, i espera arribar al ple durant el cap de setmana de Cap d’Any.

En declaracions a RàdioSeu, el president del gremi, Miquel Àngel Sánchez, s’ha mostrat optimista de cara a aquestes dates. Sánchez assegura que aquests percentatges de reserves són vàlids per als 12 dies de les festes nadalenques. Això significa que, en cas de confirmar-se, l’ocupació a l’Alt Urgell serà fins i tot superior a la del conjunt de l’Alt Pirineu, que se situarà de mitjana en un 65% segons les dades que ha facilitat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Sánchez atribueix aquest fet a dos factors. D’una banda, la sensible recuperació de poder adquisitiu del “client interior”, atès que “el 99%” dels visitants de la comarca són d’arreu de l’Estat, i preferentment de la resta de Catalunya. De l’altra, el fet que el perfil de client que ve a la comarca a l’hivern “no ve exclusivament per esquiar”. El president de l’AHAU admet que la neu és el principal reclam per a molts visitants i que “sempre és bo que n’hi hagi”, però matisa que també hi ha d’altres motius que els fan optar per l’Alt Urgell. Els principals: el contacte amb la natura, el patrimoni cultural, les compres i la proximitat amb Andorra. Això explica que, tot i que el sector de l’esquí encara no funciona a ple rendiment, el ritme de reserves hagi estat bo.

Text: RàdioSeu