El mes d’agost ha estat un mes ‘positiu’ per als hotelers. Així ho ha considerat el gerent de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Òscar Julián, que ha afirmat que les xifres d’ocupació són ‘millors que les de l’any passat’ amb una ocupació mitjana superior al 80%. Per parròquies, els establiments que han rebut més pernoctacions han estat els d’Encamp, Escaldes i Andorra la Vella, que han superat en un 5% o més els registres de l’estiu passat. Aquest increment es deu, segons Julián, a l’arribada d’un major nombre de visitants francesos i un manteniment del mercat espanyol.

Tot i que les ocupacions han estat ‘molt irregulars’ durant el mes d’agost, el resultat global és d’una ocupació superior al 80%. Les xifres de la Unió Hotelera apunten que els hotels d’Encamp, Escaldes i Andorra la Vella són els que més han vist créixer les visites respecte de l’any passat. Segons ha explicat el gerent de la UHA, Òscar Julián, en el primer cas s’ha passat d’un 65 a un 75% d’ocupació, en el segon d’un 77 a un 81% i en el darrer d’una mica més del 72% al 84,76%. Així, ha assenyalat Julián, s’han registrat cinc punts més d’ocupació que l’any passat.

La despesa mitjana dels clients ha estat una mica superior ja que el preu per habitació ha passat d’uns 60 euros l’agost de l’any passat a uns 66 euros enguany. Per contra, ‘la despesa en extres ha caigut de manera significativa’, ha reconegut Julián. Es tracta de productes com el consum de telèfon o la restauració.

Els motius d’aquest creixement en l’ocupació vénen del mercat francès, segons el gerent de la UHA, ja que des de fa un parell d’anys s’han fet més esforços de promoció en aquest sector i el mercat espanyol s’ha pogut mantenir. Amb tot, ha recordat que ‘la situació dels mercats veïns segueix sent molt complicada’, però almenys la tendència a la caiguda de l’ocupació ‘s’ha atenuat’.

Amb el mes de setembre començat, el balanç global de l’estiu és ‘positiu’ encara que no s’ha pogut arribar a les xifres d’ocupació previstes inicialment.

La meteorologia adversa ‘ha fet molt mal’, ha afirmat Julián, però hi ha hagut ‘dos atractius molt importants’ com són les actuacions del Cirque du Soleil i la copa del món de BTT que ‘han mogut molta gent i han portat molts visitants nous’, ha afegit.

Segons Julián, poder créixer en quatre punts respecte de l’any passat amb una meteorologia adversa és un fet positiu i ha considerat que sense aquests dos atractius ‘la caiguda hagués estat molt més significativa’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada