Els hotelers preveuen una ocupació del 50% per la segona pasqua

En una època de l’any que habitualment és fluixa pel que fa a reserves hoteleres, aquest cap de setmana llarg de la segona pasqua pot donar una mica d’aire. Segons la Unió Hotelera, l’ocupació voltarà el 50% arreu del país, i una mica més a les parròquies centrals.

Estem a les portes d’un cap de setmana llarg. Dilluns és la segona pasqua i a molts punts de l’estat espanyol és dia festiu. Això s’ha notat en les reserves d’hotels segons destaca RTVA.

La previsió del president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, és que les parròquies centrals concentrin un 60% d’ocupació, mentre que la mitjana a tot el Principat seria del 50%. Les parròquies amb més ocupació són Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Seguint la tendència d’altres anys, i tenint en compte que molts busquen el bon temps prop del mar, Mobilitat preveu una sortida massiva divendres i la tornada entre diumenge i dilluns.

Per a aquells que ens visitin, poden trobar retencions dissabte al matí per entrar i a tarda per sortir, i el mateix diumenge i dilluns. Des del centre de control de trànsit, el cap d’àrea Jaume Bonell, recomana “no marxar a les 17h sinó posposar la sortida a les 18-19h i fer-ho amb tranquil·litat perquè el que compta és el temps final de viatge”.

Les darreres dades d’ocupació hotelera, corresponents al maig, mostren un augment del 0,28% respecte del mateix mes del 2018. L’ocupació mitjana ha estat del 36,29%.