Els hotelers de l’Alt Urgell es troben amb problemes per abonar la taxa turística

Els hotelers de l’Alt Urgell s’estan trobant amb problemes tècnics a les oficines bancàries a l’hora d’abonar la taxa turística implantada per la Generalitat l’1 de novembre passat.

El problema, de fet, s’està produint arreu de Catalunya. L’hoteler urgellenc i president de l’Associació d’Hostaleria, Miquel Àngel Sánchez, ha explicat a RàdioSeu que la majoria de sucursals bancàries desconeixen com han de tramitar les transferències o bé no se’ls ha comunicat la manera de fer la gestió. Només hi ha una entitat bancària, concretament La Caixa, que estigui al corrent de la mesura.

El sector desconeix quina és la causa d’aquesta descoordinació, però demanen que se solucioni per tal d’evitar problemes amb el pagament.

Pel que fa estrictament a la valoració de la taxa turística, els hotelers consideren que qualsevol mesura com aquesta suposa una pèrdua de competitivitat en preus en comparació amb d’altres territoris. Tot i això, matisen que cal donar un vot de confiança a la proposta si realment serveix per millorar la promoció turística de Catalunya i, en particular, del Pirineu.

TOTES LES NOTÍCIES