Els hotelers constaten aquesta setmana un augment dels turistes francesos

Els hotelers han constatat aquesta setmana i cap de setmana un augment de la presència de turistes francesos. Segons ha explicat el portaveu de la Unió Hotelera, Óscar Julián, els associats han comentat que aquest cap de setmana tenen més reserves de francesos que un altre cap de setmana, però no es disposen encara de dades concretes.

El passat dimecres 8 de maig era la Fête de la Victoire, amb la qual els francesos commemoren la capitulació de l’Alemanya nazi que marca el final de la segona Guerra Mundial. L’endemà, el dijous dia 9, tornava a ser festiu a França, doncs 39 dies després de la Pasqua se celebra el Dijous de l’Ascensió. Així doncs, molts francesos han aprofitat per fer festa també divendres i així han tingut un cap de setmana de pont llarg.

Això s’ha fet notar als hotels del Principat. Encara que la UH no disposa de dades, sí que ha constatat un augment de les reserves fetes per francesos. Julián ha explicat que els associats amb els que han parlat han fet el comentari en relació a l’augment de la presència de francesos. Aquests hotelers es troben, sobretot, a la Massana, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i algun a Canillo. Així doncs, la major presència de francesos no s’ha fet notar només al Pas de la Casa com era més habitual.

La major presència de francesos també va tenir petites conseqüències a nivell de mobilitat. Durant els dies del pont francès es van registrar cues que van arribar als quatre quilòmetres per sortir del país per la frontera del Pas de la Casa.

En general, Julián ha comentat que ‘les dades d’ocupació d’aquest mes de maig no estan sent altes, i estem parlant que tots els caps de setmana hi ha previsions del 50% 55% d’ocupació’. El portaveu dels hotelers ha manifestat, també, que les reserves es fan ‘molt tard’ i que és ‘molt a darrer moment’ que hi ha alguna ‘sorpresa’ i augmenta una mica el nivell d’ocupació.