La cònsol major d’Andorra la Vella i consellera de Social, Rosa Ferrer, ha assistit aquest dimecres al sorteig de les parcel·les de la Margineda de Santa Coloma per als padrins que participen en el programa d’horts per a la gent gran activa. En total s’han sortejat 38 parcel·les que amb les vuit de la Roureda de Sales que es comparteixen amb l’Escola Andorrana han permès que tots els padrins que ho havien demanat puguin disposar d’un hort.

Tots els padrins que havien demanat poder conrear un dels horts socials del programa gestionat pel Comú d’Andorra la Vella, la Fundació Julià Reig i Molines Patrimonis podran disposar-ne d’un aquest 2013. Després del sorteig de les 38 parcel·les de la Margineda de Santa Coloma i amb els vuit horts que cedeix l’Escola Andorrana s’ha pogut cobrir tota la demanda per aquest any.

Els beneficis del programa són, com ha assenyalat la cònsol major i consellera de Social de la capital, Rosa Ferrer, fomentar la mobilitat i l’exercici entre els padrins, promoure el cultiu de la terra i potenciar la relació transgeneracional amb els alumnes de les escoles així com la convivència entre els hortolans. Ofereix, doncs, ‘un marc de convivència molt interessant’, ha opinat Ferrer.

El Departament de Medi Ambient ja està preparant la terra i es preveu que els padrins puguin entrar a conrear els seus horts de cara a la setmana vinent.

 

Les noves dependències de la Casa Pairal, a finals d’any

D’altra banda, la cònsol i consellera de Social ha recordat als padrins que s’està treballant per poder oferir-los un espai més ampli i d’acord amb les seves necessitats.

Les noves instal·lacions de la Casa Pairal s’ubiquen al nou edifici administratiu del Comú que està en fase de construcció als entorns de Casa de la Vall. Segons Ferrer, a finals d’any les noves dependències haurien d’estar a punt. ‘Els tècnics diuen al setembre – octubre, però les obres saps quan comencen però no quan acaben’, ha apuntat.

Les noves instal·lacions oferiran als padrins un emplaçament ‘més ampli, més modern i amb espais més específics per les activitats que duen a terme’, ha afirmat.