Els hortolans d’Encamp inauguren oficialment la temporada de cultiu als horts per a la gent gran

Els hortolans amb les autoritats de la parròquia d'Encamp en la jornada d'inauguració (Comú d'Encamp)
Els hortolans amb les autoritats de la parròquia d’Encamp en la jornada d’inauguració (Comú d’Encamp)

El Comú d’Encamp ha donat per inaugurada, de manera oficial, la temporada de cultiu pel que fa als 43 horts socials que disposa per a la gent gran en el marc del projecte impulsat pels comuns i Reig Fundació. Les parcel·les, ubicades a Terres Primeres, i que estan destinades a jubilats, residents a la parròquia d’Encamp, ja presenten un color verd característic de l’època, amb diferents varietats de vegetació donant els seus primers brots, i altra ja més avançada. 

Fins a Terres Primeres s’han desplaçat el cònsol menor, Xavier Fernàndez, la consellera de Recursos Humans, Afers Socials i Gent Gran, Sílvia Ramond, i el conseller d’Higiene, Medi ambient i Agricultura, Andreu Riba, per a celebrar, en un petit acte, la inauguració de la temporada, acompanyats d’una vintena d’hortolans i hortolanes, encarregats de treballar les parcel·les. 

Fernàndez ha volgut agrair “la feina feta per tots vosaltres fins al moment, i estic molt content de veure ja els primers brots i petita vegetació”. Tanmateix, els ha desitjat “molta sort en aquesta nova temporada, i esperem que gaudiu molt dels fruits que recolliu, que esperem que siguin molts, de tot el treball invertit”.

Al seu torn, Ramond ha fet incís en la importància d’aquesta iniciativa, que fa que “la gent gran de la nostra parròquia pugui relacionar-se, compartir experiència i crear aquest ambient tan maco que teniu de solidaritat els uns amb els altres”.

Finalment, Riba ha volgut agrair la feina feta pels banders del comú, els quals “han treballat de valent per a deixar les feixes enllestides perquè pogués començar l’activitat, i que continuen encarregant-se del manteniment de la zona perquè tothom pugui desenvolupar les seves tasques de la millor manera possible”

Els hortolans han retornat aquest agraïment a la corporació i han compartit el sentiment d’importància d’aquesta iniciativa, ja que els permet, segons han manifestat, sortir de casa, interactuar entre ells, compartir afició i tenir contacte amb una pràctica tan arrelada al país com és treballar els horts. Finalment, tots han gaudit d’un aperitiu a la zona. Celebrant 18 anys d’una iniciativa clau per a la gent gran de la parròquia  

El projecte dels Horts de Terres Primeres es va iniciar l’any 2006 amb 17 parcel·les, gràcies als terrenys cedits per Casa Joan Antoni. Aquesta iniciativa té com a finalitat promoure l’autonomia de la gent gran a partir de la realització d’una activitat física senzilla en un entorn natural com és l’horticultura. Actualment, el projecte disposa de 43 horts en dues feixes, que permeten a la gent gran de la parròquia cultivar verdures i hortalisses durant tota la temporada.  

Aquest projecte es va posar en marxa pensant en les persones grans que volien mantenir la vitalitat, per tal que puguin mantenir-se en bona forma física. Conrear un hort significa sortir de casa, caminar i fer un exercici físic moderat, en un entorn natural, i que dona la satisfacció de poder gaudir d’aliments sans i naturals.  

Les persones interessades a participar en aquest projecte poden adreçar-se al departament d’Afers Socials i Gent Gran del Comú d’Encamp. 

[do_widget id=category-posts-pro-64]