El projecte dels horts de la gent gran estrena nova temporada. Aquest matí, els 31 hortolans que van sol·licitar una de les parcel·les de la recta de la Margineda han rebut les claus per poder començar a cultivar-hi. Enguany hi ha hagut pràcticament la mateixa demanda que oferta de parcel·les (29 horts i 31 peticions) i ningú s’ha quedat sense hort perquè també se cediran les puntes de terreny que queden disponibles.
La cònsol major, Conxita Marsol, juntament amb la consellera de Social, Ester Vilarrubla i la responsable del projecte dels horts de la Fundació Julià Reig, Ester Segura, han fet entrega de les claus a la trentena d’hortolans en un acte al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
La temporada comença unes setmanes més tard del previst a causa de les pluges dels darrers dies. Els participants, malgrat que els horts ja estan preparats començar-hi a treballar, encara hauran d’esperar uns dies a poder entrar a conrear a les parcel·les que tenen assignades fins que el terreny s’assequi.
La consellera de Social, Ester Vilarrubla, ha explicat que de la trentena de participants d’aquest any, pràcticament la meitat ja coneixen el projecte

perquè han cultivat parcel·les de la Marginada en anteriors edicions, mentre que l’altra meitat són noves incorporacions. També hi ha aquest any més presència femenina. La consellera ha remarcat la voluntat del Comú de mantenir el projecte viu, perquè “tots els objectius que es busquen amb aquesta activitat s’acompleixen amb escreix”.

En aquesta edició, i per segon any, s’habilitaran serveis sanitaris a la zona arran la demanda dels mateixos hortolans, que van reclamar-los en tractar-se d’una zona allunyada del centre urbà.

Com cada any, el Comú posarà a disposició dels usuaris un tècnic de medi ambient per oferir-los assessorament a l’hora d’escollir el planter i de conrear els productes.

El projecte dels horts de la gent gran es du a terme juntament amb la Fundació Julià Reig i Molines Patrimonis des de l’any 2007 i té per objectiu fomentar l’activitat física i les relacions socials entre el col·lectiu de la gent gran. Per optar a un dels terrenys de cultiu cal ser major de 65 anys, ser resident a la parròquia d’Andorra la Vella, no dur a terme cap activitat retribuïda i fer un cultiu totalment ecològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada