Els hologrames, com en les pel·lícules, gairebé són una realitat

Els hologrames cada cop són més realistes (Imuzak)

No fa falta ser un fan molt acèrrim de la saga Star Wars, només haver vist la pel·lícula ‘L’Imperi contraataca’ per a recordar l’escena en la qual, en plena batalla en un planeta gelat, el ‘dolent’ de la pel·lícula, Darth Vader, es comunica amb qui dirigeix les operacions terrestres a través d’una representació hologràfica de si mateix.

Els hologrames com una forma de comunicació, sigui en temps real o asíncrona, i amb la corresponent interacció, són un somni de la humanitat des de fa temps, que, fins al moment, només s’han vist en tota la seva esplendor en les pel·lícules de ciència-ficció i poc més.

Aquest és precisament el camp de treball d’Imuzak, una empresa emergent japonesa especialitzada en interfícies hologràfiques, les quals projecten imatges en l’aire que, a més, són interactives de manera tàctil.

El que diferència a aquesta empresa de la resta de la seva competència, segons la presentació que la mateixa Imuzak va realitzar durant aquest passat CES de Las Vegas, és que gràcies a la seva tecnologia patentada i basada en microlents, és capaç de projectar imatges que es veuen amb un 98% de claredat, mentre que les dels seus rivals arriben només al 10%.

L’ús que la companyia nipona ha proposat en l’esdeveniment nord-americà de tecnologia ha estat en els cotxes, per a donar indicacions no intrusives al conductor; una icona, un senyal de trànsit o una indicació perquè segueixi una ruta, projectada davant d’aquest, no l’obliga a desviar la mirada de la carretera per a atendre un gir, a una indicació sobre l’estat del trànsit, o bé un senyal d’alerta d’algun problema mecànic en el vehicle.

La possibilitat d’interactuar físicament amb les imatges projectades en l’aire – per exemple, ‘tocar’ botons virtuals -, permet que amb el telèfon intel·ligent connectat al sistema del cotxe, puguem atendre o declinar trucades telefòniques amb un simple gest – encara que això és una cosa que també podem fer per veu -.

En instal·lacions en les quals la higiene prevalgui – alguna cosa que tots hem experimentat al llarg dels dos últims anys de pandèmia -, una interfície hologràfica ens permet interactuar sense haver d’entrar en contacte físic amb botons o altres elements.

Per Tecnonews

TOTES LES NOTÍCIES