Els grups parlamentaris celebren la venda de Vall Banc però SDP critica el preu “irrisori”


La majoria de grups parlamentaris han valorat positivament la venda de Vall Banc, celebrant especialment la notícia pels treballadors i clients. SDP, però, ha qualificat el preu d’irrisori i ha posat dubtes sobre l’adjudicatari.

Els grups parlamentaris han reaccionat de manera heterogènia la venda de Vall Banc, tot i que han coincidit a destacar la importància de l´anunci per a treballadors i clients “de cara a que puguin recuperar el més aviat possible els seus estalvis”, ha dit el president del grup mixt i conseller del PS, Pere López. El president del grup liberal, Josep Pintat, creu que és positiu “que es pugui veure la llum al final del túnel, tot i que falta que realment tot això es materialitzi i es posi en pràctica”. Pintat preveu “encara un any feixuc”.

SDP, en canvi, no entren a valorar l’adjudicatari fins que l´AREB no doni explicacions. El conseller Víctor Naudi ha recordat “que darrerament els mitjans informatius estrangers el consideraven (a JC Flowers) un fons voltor”. Opina que “si aquesta compra amb un preu irrisori l’hagués fet un banc potent i hagués anunciat d’entrada que els clients recuperarien els estalvis, hagués donat més garanties”. Ha afegit que entendrà que és una bona notícia “quan es confirmi que la totalitat dels treballadors o una bona part conserven els seus llocs de feina i els clients recuperin els seus estalvis”. Per al conseller de DA, Miquel Aleix, “sortim airosos d’aquesta crisi”.

Els liberals també han celebrat un canvi de to en l´AREB, que va informar els grups abans d´anunciar el procés de resolució i els demòcrates han expressat la confiança en la institució que ha dirigit la resolució. Els damnificats, però, seran els accionistes i els posseïdors de preferents.

Des del PS també han lamentat que els bancs andorrans no hi hagin licitat, un dels temes que “caldrà analitzar”, segons López.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.