meritxell-1Els grups parlamentaris han donat suport a les paraules del síndic general pel que fa a la referència al ‘cas Pujol’ i la imatge allunyada de la realitat que han donat els mitjans de comunicació estrangers. El grup mixt i el socialdemòcrata s’han mostrat, a més, sorpresos per la menció a la protecció del patrimoni cultural.

Les referències a la imatge que durant l’estiu s’ha donat d’Andorra a causa del ‘cas Pujol’ ha estat el més destacat pels grups parlamentaris. Tots han remarcat que es tracta d’una imatge allunyada de la realitat i injusta.

“Ja era hora que algú vingués a ajudar-me en aquesta qüestió” després “d’un silenci preocupant des del govern”, ha afirmat el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu. Ha aplaudit que “finalment un responsable institucional de la majoria diu el que jo fa setmanes que estic dient, que Andorra ha fet els deures”. En la mateixa línia s’ha pronunciat David Rios, president del grup socialdemòcrata. Opina que “s’ha dibuixat una Andorra injusta perquè està fent esforços molt importants en l’homologació internacional i per avançar cap a la transparència”. El president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha dit que malgrat “hem hagut d’aguantar una tempesta mediàtica”, aquest “és un tema en mans de la justícia i s’ha d’esperar el seu desenvolupament”. Per això pensa que s’ha de “mantenir la calma i la serenor”.

El cap de Govern també ha destacat la realitat dels treballadors i ha remarcat els esforços d’Andorra per col·laborar internacionalment: “Andorra sempre ha col·laborat contra el blanqueig quan és delictiu, amb la justícia, i en els convenis administratius”. Ha afegit que “aquest cas és molt mediàtic” però “no pot tapar l’Andorra real que va cap a la transparència”. Ha afirmat, però, que “el que no farà el Govern és amplificar el tema amb declaracions perquè està judicialitzat”. Pel que fa a d’altres temes, Bartumeu s’ha mostrat sorprès per les referències de Mateu a la protecció del patrimoni. Rios ha dit que ha estat una crida per actuar amb seny i Baró s’ha mostrat convençut de la responsabilitat dels comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada