joan-vinyesAmàlia i Joan Vinyes no van tenir la sort del seu costat en la seva primera participació en el circuit belga de Spa-Francochamps. Amàlia, que va tenir un començament esperançador no va poder seguir en la mateixa línia en les carreres, una 20ª posició en la primera i l’abandó en la part inicial de la segona va ser el seu balanç. Per a Joan la situació va ser al revés, va tenir un inici molt complicat, però després del canvi d’un amortidor el rendiment del Seat León va canviar de manera radical i es va situar, gràcies a la seva experiència, en el top 10 de la primera carrera. En al segona, després de veure l’incident de la seva germana, es va limitar a rodar fins a creuar la línia d’arribada.

Cal destacar que en aquest cas les previsions climatològiques no s’han confirmat al circuit de Spa-Francorchamps. La pluja prevista per a les jornades de dissabte i diumenge no es va manifestar, només va plovisquejar de manera tímida el dissabte al migdia. Els presents a la pista belga van agrair, en general, aquesta errada en les previsions. Aquesta pista amb aigua multiplica per molt el seu grau de dificultat.

Amàlia i Joan van iniciar les mànegues d’entrenaments lliures (30’ + 30’), amb molts interrogants per resoldre sobre el complicat traçat del circuit belga. Després d’un primer reconeixement al traçat coincidien que: Els desnivells són molt més pronunciats del que es pot apreciar en videos o TV. Una vegada completades les mànegues per a Joan continuaven alguns dubtes: “He provat algunes coses en les poques voltes que hem pogut donar a la segona mànega i el resultat no ha estat l’esperat. En principi crec que molts problemes es resoldran quan rodarem amb pneumàtics nous, fins ara solament he posat rodes gastades. Veurem”.

Per la seva banda Amàlia es mostrava satisfeta amb la progressió que va tenir des del primer moment que va entrar a la pista, encara que deixava clar que la dificultat del circuit és molt gran: “Sobretot la zona de pujada denominada Eau Rouge i després la baixada de la part posterior del circuit són zones molt ràpides i alhora tècniques o sigui que una lleugera distracció és molt difícil de corretgir”.

En els entrenaments oficials (30’) una de freda i una de calenta per als germans Vinyes. Mentre Amàlia seguia millorant els seus registres en la complicada pista de Spa, Joan trencava un amortidor i solament podia completar tres voltes sense pràcticament poder marcar un registre per a la graella de sortida. Amàlia es mostrava satisfeta, però: “Em falta confiança a la zona Eau Rouge i a la zona ràpida de meitat de circuit. Si pogués millorar això guanyaria unes dècimes molt importants. De tota manera no serà fàcil”.

En la disputa de la primera carrera (9 voltes), les tornes es van canviar i va ser l’Amàlia qui va tenir problemes a causa d’un toc en els primers compassos de la prova. Per contra Joan, amb el León reparat, es va mostrar competitiu com sempre i va aconseguir remuntar 10 posicions durant aquesta carrera, va sortir el 18º i va acabar 8º , aquest era el seu comentari: “El cotxe no semblava el mateix, quan em van dir que estava rodant gairebé 3” més ràpid que durant la jornada anterior vaig agafar confiança perquè a més no estava prenent riscos. La veritat és que m’ho he passat molt bé”. Llàstima que l’Amàlia no hagi pogut completar una bona carrera. Precisament l’Amàlia comentava que:” He acabat la carrera per poc, una roda del cotxe estava molt tocada i era difícil mantenir-lo a la pista”.

La segona carrera (9 voltes), va tenir un desenllaç inesperat per Amàlia. En la volta inicial es va sortir de la pista a l’Eau Rouge i en aquest punt es va acabar la competició per a la pilot andorrana. Per la seva banda Joan, que va veure pel retrovisor del seu León la sortida de la seva germana, no es va prendre la carrera amb la intensitat habitual. Va evitar qualsevol confrontació amb altres pilots i, com queda dit el seu objectiu va passar a ser creuar la línia d’arribada amb el Seat León en perfecte estat.

Una vegada al parc d’assistència Amàlia comentava d’aquesta manera el succeït: “Al enfilar l’Eau Rouge vaig notar que el volant anava molt fort, el cotxe se’m va escapar de darrere, al principi em va donar la sensació que l’aguantaria però no va ser possible i em vaig anar contra les proteccions”. Joan, molt decebut pel que li havia passat a Amàlia, ens va comentar: “Aquesta segona carrera no ha estat tan divertida com l’anterior, però malgrat tot… El circuit de Spa Francorchamps és brutal!!!!!”.

El penúltim meeting de l’EUROCUP Seat León 2014 es disputarà en un altre dels circuits mítics europeus. Serà concretament a Monza (Itàlia) l’últim cap de setmana de setembre (dies 26, 27 i 28).

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada