Els germans Vinyes, espectaculars al Ral·li Esprint de Sant Julià de Vilatorta

vinyesJoan Vinyes-Jordi Mercader al volant del Seat Córdoba WRC de l’equip Baporo Motorsport, van aconseguir el triomf absolut en el 17 Ral·li Esprint de Sant Julià de Vilatorta, una prova que de manera tradicional suposa el tret de sortida del calendari català d’automobilisme.

Vinyes, en el seu debut al volant d’un WRC, va aconseguir derrotar amb autoritat als Porsche 911 GT3 de Membrado-Villamala i Orriols-Muñoz que, a priori, es preveien com els rivals a batre per al pilot andorrà.

El tàndem Vinyes-Mercader van començar la prova de l’Escuderia Osona a un ritme molt fort, van establir diferències al seu favor des de la primera especial i les van anar ampliant a mesura que se succeïen les especials.

Després del primer bucle la diferència era de 13” respecte a Membrado-Vilamala, una vegada conclòs el següent aquesta diferència s’havia ampliat fins al mig minut. Amb tot decidit al seu favor, a l’última especial van protagonitzar una virolla que els va allunyar a poc menys de 1” del scratch de l’especial.

Durant tot el cap de setmana, Vinyes no se’n sabia avenir de tan fàcil com li resultava adaptar-se al pilotatge del WRC de Seat: Com a primer test vaig fer unes voltes al Circuit d’Osona. ‘Van ser poques però ja em vaig adonar que el cotxe et dóna molta confiança i a poc a poc et vas animant. La sensació que vas molt de pressa no la tens i això és evident que pot provocar algun ensurt’.

En el shakedown va tenir l’ocasió de provar el cotxe que habitualment pilota Gerard de la Casa al català de muntanya, en carretera oberta i les sensacions van ser encara millors. ‘Sens dubte és un cotxe per gaudir molt’, sentenciava Vinyes en concloure les tres hores de test.

Amàlia Vinyes-Aintzane Goñi (Subaru Impreza N+) en el top 10 .

En la mateixa prova, també es va produir el debut de la seva germana Amàlia, amb Aintzane Goñi a la seva dreta, al volant d’un Subaru Impreza N+ preparat per Baporo Motorsport. La doble campiona de la Copa d’Espanya de Resistència, després d’un inici una mica conservador, va demostrar que al món dels ral·lis també és molt competitiva. Va acabar el Sant Julià 2014 a la setena plaça de la classificació absoluta (2ª de grup N+) arribant a marcar un 5è crono scratch en la tercera i última passada pel tram L’Enclusa-Romegats.

Una vegada entrat el Subaru al parc tancat del carrer Núria de Sant Julià de Vilatorta, Amàlia ens comentava com havia viscut el seu primer ral·li al volant d’un vehicle potent i en el qual no havia pujat mai: Hem començat amb algun dubte i hem preferit no forçar el ritme des de l’inici. A mesura que ha transcorregut la prova la confiança ha millorat molt i crec que aquesta sensació ha quedat reflectida en els cronos. Sens dubte ha estat una gran experiència.

Ha estat sens dubte un cap de setmana memorable tant per als germans Vinyes com per al gran nombre d’aficionats que ha omplert a vessar les cunetes de les especials, sobretot, L’Enclusa-Romegats.

Resultats del 17è Ral·li Esprint de Sant Julià

Scratch:

1.-Joan Vinyes-Mercader (Seat Córdoba WRC) 22’01”2, 2.-Membrado-Vilamala (Porsche 911 GT3) a 0’33”1, 3.-Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) a 1’08”2, 4.-Illamola-Paredes (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 1’21”3, 5.-Mateo-Lozano (Seat Córdoba WRC) a 1’27”7, … 7.-Amàlia Vinyes-Goñi (Subaru Impreza N+) a 1’50”0.

Text i foto: Fotoesport