Els germans Font acaben el Campionat d’Espanya de Hard Enduro amb sabor agredolç

El pilot Marc Font sobre la seva KTM
El pilot Marc Font sobre la seva KTM (ARTRACING/FotoEsport)

A Almedina, Marc i Miquel Font (KTM) van protagonitzar actuacions molt diferents. Marc, sempre entre els millors de la prova, va arribar a ocupar la segona plaça, però, no va poder travessar la línia d’arribada a causa d’un problema a la seva KTM, que el va obligar a deixar la prova.

D’altra banda, Miquel va plantejar una prova més conservadora que li va donar un bon resultat. En el pròleg, completades les dues voltes al traçat, va acabar en al 21a posició. A partir d’aquí va fer una excel·lent remuntada que el va portar a estar molt a prop del top10 final, sent 12è.

El Club Esportiu Cózar i l’Ajuntament de Almedina, organitzadors de l’esdeveniment, van preparar un recorregut d’uns 8 km, que en la seva opinió era apte per a totes les categories encara que, és cert, que alguns passos del mateix van marcar les diferències entre els millors. Els participants van completar dues voltes al traçat en el pròleg de la prova, mentre que la competició va estar programada a 3 hores. És a dir en aquest marge de temps el que va donar més voltes al traçat va ser el guanyador.

L’última prova del Campionat d’Espanya de Hard Enduro 2022 es va disputar amb climatologia favorable, fins i tot, amb excessiva calor en les hores centrals del dia, és a dir, en el moment que es va córrer la competició del campionat espanyol.

Marc Font explicava amb mig resignat la seva participació a Almedina: “En l’etapa pròleg del dissabte (dia 5) vaig tenir una de freda i una de calenta. En la primera volta les coses no van anar massa bé mentre que en el segon gir em vaig situar en la 5a posició. Una vegada establert l’ordre de sortida, vaig iniciar la prova en la 9a plaça.”

Per a Marc Font, la carrera va començar bé, però: “Sens dubte, vaig fer una bona sortida i em vaig situar 2n, la continuació no va ser tan favorable. En un toc múltiple vaig baixar fins al 10è lloc, per a finalment abandonar a causa d’un problema mecànic que no va haver-hi manera de poder solucionar.”

Malgrat un final de temporada sense massa fortuna, Marc no tira la tovallola: “En aquesta recta final de l’any ens ha passat una mica de tot, és evident que la valoració de la temporada no pot ser bona, potser ha estat un any irregular amb moments excel·lents i altres … Continuarem treballant perquè en el 2023 puguem estar de manera habitual en el top10 del campionat espanyol”.

Per la seva part Miquel es mostrava satisfet en general amb la seva actuació: “El ritme ha estat bo, sobretot durant la carrera i, tenint en compte que no segueixo de manera regular el campionat, estic satisfet d’estar tan a prop dels més ràpids.”

Si no hi ha canvis d’última hora, els germans Font estaran diumenge que ve (dia 13) a Beixalís per a disputar l’última cita del campionat d’Andorra d’enducross 2023.