Arran de les informacions recentment aparegudes en relació a la vinculació que hauria tingut la consellera general Meritxell Mateu amb la societat Landstreet, proveïdora de serveis de Banca Privada d’Andorra (BPA), i un presumpte frau a la Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS), els accionistes majoritaris de BPA volen fer les algunes puntualitzacions malgrat no ser part en el procés judicial que està instruint per aquests fets la batlle Canòlic Mingorance.

El consell d’administració de Banca Privada d’Andorra (BPA) encapçalat pels germans Higini i Ramon Cierco va firmar el 2007, com està acreditat documentalment, un contracte per la prestació de serveis amb Landstreet que tenia per objecte la gestió del fons Dolphin, un fons que va donar una molt bona rendibilitat i un elevat nivell de beneficis tant per al banc com per als subscriptors del producte financer.

Més enllà de la gestió del fons Dolphin, la societat Landstreet liderada per Joan Pau Miquel, Xavier Escoda i Daniel Garcia, tenia la seva pròpia dinàmica de funcionament, que no havia de ser coneguda pel consell d’administració de l’entitat bancària. En ser una firma independent i amb una operativa interna pròpia, els accionistes majoritaris de BPA desconeixien la relació professional, mercantil o de qualsevol altra naturalesa que hi pogués haver amb la parlamentària demòcrata Meritxell Mateu o amb altres persones, físiques o jurídiques, que puguin aparèixer en la comptabilitat de Landstreet.

Consta als accionistes majoritaris de BPA que la Batllia està investigant el funcionament de Landstreet. A data d’avui, en no ser part en el procés judicial, els germans Cierco no han tingut accés a la documentació que obri en mans de la batlle instructora. No obstant això, transcendeix que en la comptabilitat de la societat esmentada hi apareixeria una transferència cap a un compte personal d’Higini Cierco.

La transferència que suposadament hi hauria entre Landstreet i un compte personal d’Higini Cierco respon a un reintegrament que Joan Pau Miquel va fer a l’accionista majoritari de BPA, qui havia fet un avenç de fons de 648.000 euros per facilitar l’adquisició per part del conseller delegat del banc d’un paquet accionarial de BPA que fins llavors estava en mans del Grup Júlia.

Els accionistes majoritaris de BPA, tant a títol personal com en la seva condició de presidents no executius de l’entitat bancària, tenen degudament documentada aquesta operació. L’esmentada informació està a disposició de l’autoritat judicial si aquesta ho creu escaient.· Diferents escriptures elevades degudament a públiques recullen els acords establerts entre les parts. Cierco tan sols va intervenir per fer possible l’entesa en la compra-venda de les accions acordada entre les hereves de la senyora Julia Bonet i Joan Pau Miquel.

Text: Grup Cierco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada