Els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) constaten una vegada més com el Govern del Principat, lluny de buscar una solució global òptima per resoldre d’una vegada per sempre la crisi derivada de la intervenció de BPA, opta per enverinar una mica més el procés amb una querella que l’únic que pretén és posar dubtes fins i tot allà on no n’hi ha hagut mai.

Els germans Higini i Ramon Cierco mantenen la seva ferma voluntat, com així ha estat des del primer dia, de cercar una sortida constructiva a partir del diàleg i la cooperació amb tants agents socioeconòmics, polítics i de qualsevol naturalesa que sia necessària. I, com no pot ser d’una altra manera, col·laboraran amb la Justícia si així els ho demana igual com ja han comunicat per escrit adreçat al síndic general la disponibilitat dels socis majoritaris d’acudir el setembre a la comissió parlamentària que vetlla per l’estabilitat del sector financer i que té en el ‘cas BPA’ el seu principal objecte d’anàlisi.

BPA es va sotmetre, sempre i en tot moment, als controls i les supervisions necessàries, anant fins i tot més enllà del legalment establert. En tan què presidents no executius de l’entitat, els germans Cierco van impulsar totes aquelles auditories escaients per garantir que s’aplicaven les mesures i els sistemes preventius de qualsevol mena en el marc de la institució bancària que presidien.

Cert és que costa d’entendre que no hagi estat fins a setze mesos després de l’inici de la instrucció de la causa judicial iniciada arran de la publicació del ‘Notice’ del FinCEN que el Govern hagi descobert suposats indicis delictius i, en una causa en la qual tant el ministeri fiscal com la instructora han tingut un paper molt proactiu, sigui ara l’executiu el que hagi de vetllar per “l’interès públic en la persecució d’aquests delictes concrets” i que presenti una querella per “defensar l’interès general de la ciutadania i de les institucions del país”.Aquests són, precisament, els trets inspiradors del comès que, per llei, s’encomana a la fiscalia.

Els accionistes majoritaris de BPA han estat sempre diligents en l’exercici del seu càrrec i han vetllat sempre i des de la posició empresarial que els ha correspost per la generació de llocs de treball i riquesa per al Principat, convertint el grup que dirigeixen en un dels més importants del país.

Text: Grup Cierco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada