Els funcionaris posen en dubte la ‘independència judicial’ de la Batllia en el recurs per les retallades

Els funcionaris s’han volgut pronunciar aquest dimarts respecte a la decisió de la Batllia per rebutjar el recurs presentat per la Plataforma de Funcionaris per l’aplicació de les retallades salarials, que es basa principalment en la no convocatòria de la Comissió Consultiva. Segons ha manifestat el portaveu de la plataforma, Joan Torra, ‘potser hi ha algun lobby que ha volgut córrer perquè la notícia surti publicada aquest primer de maig a les primeres planes dels diaris’. Torra ha afirmat que ja esperaven la resposta negativa de la Batllia i que seguiran el camí previst fins al Tribunal Constitucional, però ha posat en dubte ‘la independència judicial’ de la batlle perquè ‘no surt del que ha dit el Govern’.

El portaveu de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, ha reconegut aquest dimarts, després de la seva participació en la taula de debats organitzada pels sindicats amb motiu de l’1 de maig, que dilluns al vespre van rebre la resolució del batlle rebutjant el recurs sobre les retallades.

Després que aquesta informació aparegués al Diari d’Andorra, Torra ha manifestat que ‘algú ha corregut molt perquè sortís avui publicat’ i ha opinat que ‘és un insult contra els sindicats andorrans que el poder judicial s’hagi donat aquesta pressa’, fent-ho coincidir amb la celebració del Dia del Treballador.

En aquest sentit, el portaveu de la plataforma ha apuntat a la pressió d’alguns lobbys ‘perquè surti publicat als diaris que no s’ha vulnerat cap dret dels treballadors de la Funció Pública’. A més, els funcionaris dubten de la ‘independència judicial’ de la Batllia en aquest cas, ja que ha seguit completament l’argument del Govern, afirmen.

Tot i que esperaven aquesta resposta, mantenen que se’ls ha vulnerat un dret sindical ja que encara que és cert que la Comissió Consultiva no té poder de decisió, aquesta ha d’emetre un informe previ obligatori en qualsevol mesura que afecti els empleats públics que ‘no s’ha fet’, ha reiterat Torra.

Esperaran reunir-se amb els advocats per poder valorar més a fons la resposta de la Batllia però asseguren que seguiran la via judicial prevista fins arribar al Tribunal Constitucional.

TOTES LES NOTÍCIES