carta2Els representants dels funcionaris demanen que es mantinguin les prejubilacions per a tots els actuals funcionaris i contraprestacions laborals per incentivar que els treballadors no es prejubilin. En cas que el Govern tiri pel dret, preveuen diverses possibilitats, entre les quals hi ha la de fer vaga.

La carta que la plataforma sindical va fer arribar ahir al ministre de Funció Pública estableix les dues reivindicacions mínimes per consensuar un nou model de jubilació. La primera és que tots els funcionaris actuals es puguin prejubilar amb un 50% de l´últim salari. Els representants sindicals consideren que acceptar rebaixar el complement de jubilació ja és esforç suficient i que, per tant, s’han de mantenir les prejubilacions.

Precisament, que el nou model de jubilació garanteixi un 60% del darrer sou o que es mantinguin les prejubilacions són dues de les línies vermelles aprovades ahir en assemblea pels afiliats del Sindicat de l’Ensenyament Públic. Si el Govern no en fa cas, es planteja dur a terme accions de protesta, fins i tot convocar una vaga. La secretària general del SEP, Eva Choy, ha explicat que “s’ha parlat de manifestacions, vagues i d’anar a la batllia, però evidentment s’haurà de votar en una assemblea amb un text ja definit i el que surti serà el que farem”.

També van reunir-se ahir els funcionaris de l´administració general afiliats a l´Apaag per informar-se de l´estat de les negociacions. Si no s’arribés a un consens, preveuen tant accions jurídiques com reivindicatives. El secretari de l’Apaag, Albert Verdú ha assegurat que confiaran “fins a l’últim moment en què el Govern farà un esforç de consens i, si no és així, no ens hauran deixat marge i no ens deixaran cap altra sortida que les accions reivindicatives o jurídiques”.

L’altra reivindicació de la plataforma sindical és que hi hagi millores en les condicions laborals a partir dels seixanta anys per contrarestar futures prejubilacions. El document també deixa clar que, encara que s’arribés a un acord amb el Govern, seran els afiliats als sindicats els qui tinguin l’última paraula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada