Els funcionaris demanen a Martí que es repensi la decisió sobre la dimissió d’Alcobé

La  plataforma de funcionaris demana al cap de Govern que accepti la renúncia al càrrec del ministre Jordi Alcobé. Els sindicats que la formen consideren que cal reformar l´administració perquè no hi hagi persones relacionades en possibles implicacions de trames d´interessos privats.

A través d´un comunicat, els funcionaris han titllat d´escandalosa la vinculació del ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions amb BPA. Per això, han demanat al cap de Govern que accepti la dimissió de Jordi Alcobé. El ministre va posar el càrrec a disposició d’Antoni Martí després que transcendís la relació laboral que va mantenir amb l’entitat bancària durant el primer any i mig al ministeri.

La plataforma de funcionaris considera que la relació laboral d´Alcobé amb el banc durant aquest període hauria d´haver estat totalment incompatible amb el càrrec públic. A més, exigeixen que les explicacions del ministre es materialitzin en fets i no en paraules, després que Alcobé assegurés que el projecte de govern està per sobre de les persones.

La plataforma incideix en el seu cas particular i remarca la prohibició de poder exercir alhora de funcionari i de treballador en el sector privat.