Els funcionaris del Comú d’Escaldes intentaran recuperar l’assegurança complementària de cara al 2015

funcionaris-escaldesEl president de la Unió Sindical de Treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany (Ustcee), Miquel Sánchez, ha explicat aquest dijous la intenció dels treballadors de la corporació de poder recuperar l’assegurança complementària mèdica. Si ve el president ha dit que ‘som conscients que s’ha tret del pressupost del 2014 i en principi aquesta partida no s’hi inclourà, esperem poder recuperar-los de cara al pressupost del 2015’.

Sánchez ha explicat que ‘en cap moment el Comú va reunir-se amb nosaltres per tal de parlar i debatre sobre aquesta decisió’, i que ‘simplement se’ns van comunicar els canvis’. És per això que des del sindicat demanen ara al Comú ‘poder asseure’s i negociar’, perquè els treballadors no volen renunciar i ‘lluitarem pel complement’, del que porten gaudint ‘una desena d’anys’ i que suposa ‘menys d’un 0,5% del total del pressupost comunal’.

Des de l’Ustcee, el sindicat que aplega gairebé el 50% dels treballadors del Comú, també han volgut reivindicar que aquesta no és l’única retallada que estan ‘patint’ els funcionaris, ja que per tercer any consecutiu no se’ls apuja el sou segons l’augment de l’IPC. Els representants han assegurat que volen arribar a un concens amistós, però que ‘si el Comú no vol negociar o després de les reunions no hem aconseguit apropar posicions, demanarem assessorament jurídic per veure què s’hi pot fer’.

Pel que fa als diners que s’han invertit en formació, Sánchez s’ha mostrat agraït al Comú per ‘haver escoltat una de les peticions del sindicat’, però ha volgut remarcar que ‘ningú ens havia dit que, per tal d’invertir en aquesta partida, es deixaria de pagar l’assegurança mèdica complementària’.

El president ha assegurat entendre ‘que estem en uns moments difícils i que s’ha d’estalviar’, però que no creu que s’estigui aplicant la mateixa contenció en d’altres partides ‘com podrien ser les nòmines d’assessors i directors’.

TOTES LES NOTÍCIES