Els funcionaris del centre penitenciari denuncien manca de protecció

Els agents del centre penitenciari de la Comella es queixen de la manca de protecció en determinades situacions. Els funcionaris remarquen la diferència de criteri pel que fa a l’actuació en certs casos.

Bona part de la plantilla es mostra descontenta per la gestió i la mala comunicació. Els darrers quatre mesos els carcellers han de signar un paper conforme els detinguts no es troben en condicions. Aquest procés es fa a aquells que tenen règim de semillibertat i als d’arrest, que són els que han de passar la nit a la Comella. Si donen positiu en un control d’alcoholèmia dormen directament a la zona d’aïllament sense passar per cap mena de control psiquiàtric o forense, com està estipulat al codi d’actuació per a qualsevol pres.

Les darreres setmanes ja hi ha hagut un parell de casos. Dues persones que van donar 2,67 i 2,08 g/l van abandonar la presó l’endemà sense cap mena de sanció. De fet, el mateix col·lectiu reitera que molts dels interns són reincidents pel que fa als positius als controls, però el sistema no canvia. Els funcionaris denuncien que no se’ls protegeix prou.

La previsió és que la setmana del 10 de febrer es faci una auditoria per aclarir la fuga del pres d’ara fa un mes. Pel que fa als tres expedients disciplinaris a treballadors, encara es troben en instrucció. Aquest procés pot allargar-se uns tres mesos abans de resoldre’s.