Els funcionaris decidiran en assemblea si convoquen una vaga general per la reforma

Els funcionaris decidiran en assemblea el proper dia 25 si porten a la justícia la llei de funció publica o, fins i tot, si convoquen una vaga general de protesta. La ministra Descarrega reitera que l’executiu vol un canvi de model que avaluï més l’esforç que l’antiguitat.

Els representants dels sindicats d’empleats públics debatran com respondre la llei de funció pública, en una assemblea general que es durà a terme el 25 de gener. No descarten cap mesura de protesta, “portar-ho a la justícia, fer una vaga general, el que convigui”, diu el membre de la comissió consultiva Gabriel Ubach, i reclamen als partits polítics de l’oposició que facin saber la seva opinió. “No pot ser que se’ns vulneri el dret sindical de la manera que se’ns ha vulnerat i que els partits polítics de l’oposició no diguin res”, afegeix Ubach.

Des del Govern creuen que cal anar més enllà del complement d’antiguitat pel que fa a l’avaluació de la feina i la retribució econòmica, i tenir més en compte altres aspectes, com ara l’acompliment o la formació.

La llei de funció pública està pendent d’entrar a tràmit parlamentari i el ministeri en preveu moltes esmenes i un debat intens sobre la reforma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada