Els funcionaris creuen que la proposta feta pel Govern que la pensió sigui el 60% del darrer salari no és definitiva i que encara hi ha marge de maniobra per negociar el percentatge. Així ho ha indicat  el president del Sindicat de Funcinaris de Duana (SFD), Gabriel Ubach, que considera que la proposta  que aquest dijous es va posar sobre la taula ‘és una entre d’altres’ i que ‘encara no estem en un punt de caixa o faixa’. Ubach ha assegurat que els sindicats de l’administració mantenen el compromís de no parlar d’aquest tema fins que hi hagi una proposta consensuada, i ha lamentat ‘els globus sonda que s’envien des del Govern’.

El Govern ha proposat als representants dels funcionaris una proposta encaminada a rebaixar fins al 60% del darrer salari la quantia que percebin un cop jubilats, sempre i quan la CASS mantingui les actuals prestacions. D’aquesta manera, l’Estat passaria d’assumir el 50% al 37,5% de les pensions dels treballadors públics.

No obstant, els representants sindicals consideren que aquesta proposta ‘és una entre d’altres’ i que no és definitiva perquè encara hi ha marge de maniobra. El representant dels duaners, Gabriel Ubach, ha indicat que és precipitat parlar de percentatges, ja que la negociació s’està movent entre el 60 i el 70%, i ‘mentre el Govern vol intentar que la proposta sigui sostenible en el temps, nosaltres, a més, intentem que sigui el menys traumàtica’.

Ubach ha volgut deixar clar que els sindicats de l’administració mantenen el compromís de no parlar de la negociació fins que no hi hagi una proposta en ferm, i alhora ha lamentat ‘els globus sonda que s’envien des del Govern’. En aquest sentit, Ubach ha indicat que un cop es disposi d’una proposta ‘mínimament consensuada’, i no abans, cada sindicat la traslladarà als seus afiliats per tal que pugui ser valorada.

A més, Ubach ha lamentat que ‘el Govern sigui presoner dels seus compromisos amb els grans empresaris del país’ i que per això vol lligar la qüestió de les jubilacions dels funcionaris amb l’IRPF, quan ‘una cosa no té res a veure amb l’altra’.

D’altra banda, des del Govern no han volgut fer manifestacions sobre la qüestió ‘per no alterar el ritme de la negociació’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada