funcionarisEls membres de la plataforma de sindicats de funcionaris s’han reunit aquest dilluns al vespre per consensuar una proposta sobre els complements de jubilació. Segons ha indicat el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, acceptarien les rebaixes de les pensions proposades pel Govern si hi ha compensacions socials i laborals, però segueixen descartant la limitació de les prejubilacions als qui els queden cinc anys o menys per a jubilar-se. Els sindicats consideren que fan proposta assumible per l’Executiu i que aquest té ‘una oportunitat d’or’ per tancar el tema. Demanen però, un document amb ‘garanties de consens’ per poder consultar a les bases i veure si els afiliats donen el vist i plau al text.

Els sindicats de funcionaris han elaborat aquest dilluns un document per fer arribar les seves propostes al Govern en relació a la reforma dels complements de jubilació. Un cop estudiades les directrius marcades per l’Executiu mantenen la seva negativa a limitar les prejubilacions als treballadors que els quedin cinc anys o menys per jubilar-se. Acceptarien però rebaixes com la del 10% de la jubilació i la prejubilació sempre i quan obtinguin contraprestacions socials i laborals.

Com ha explicat el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, el primer punt ha quedat ‘totalment rebutjat’, el que acceptarien, ha dit, és jubilar-se o prejubilar-se amb un 60% del darrer salari en comptes del 70% de la’ctual. Això sí, Ubach ha reclamat un ‘paquet de contraprestacions’ socials i laborals que s’adapti a les singularitats de cada cos.

Amb aquest document, segons el representant de l’USdA, el Govern té ‘una oportunitat d’or’ per tancar el tema de les jubilacions i donar així solució a ‘un problema molt greu que ha provocat el mateix Govern’.

Ubach ha afirmat que tenen clar que el Govern ‘té l’última paraula’ però si vol arribar a un acord ‘és possible’. Per assolir aquest consens volen un document amb garanties que tingui ‘alguna possibilitat de passar’ davant de les assemblees dels diferents sindicats. I és que, com ha recordat, són propostes que ‘no costen diners’ i per això creuen que ‘si estan disposats a assumir les nostres reivindicacions com nosaltres hem assumit les seves pot haver-hi principi d’acord’.

De moment, els sindicats faran arribar el text al ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, en un parell de dies i esperaran la resposta que indiqui ‘què estan disposats a assumir’ per sotmetre-ho a les bases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada