junta seguretat seu

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell ha celebrat aquest matí la seva sessió ordinària a l’Ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials en el darrer any a la capital alturgellenca.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil.

La Seu, una de les ciutat més segures de Catalunya

Segons es desprèn del balanç de les actuacions realitzades durant el darrer any, a la Seu d’Urgell s’ha produït un descens del 14% dels fets delictius respecte l’any anterior. Aquest descens hi destaca, “de manera notable”, en la gravetat dels mateixos.

A més a més, les xifres aportades pel Cos dels Mossos d’Esquadra destaquen la davallada substancial dels robatoris amb violència sobre les persones. Aquests delictes han estat zero durant el darrer any. Pel que fa als robatoris amb força sobre patrimoni s’han reduït fins a un 19% respecte els darrers dotze mesos. Per contra, les faltes contra a les persones (de baixa intensitat) han augmentat un 18% en el darrer any.

Una altra dada que ressalta la Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell és que la mitjana de fets delictius a la capital alturgellenca per cada 1.000 habitants és de 25, mentre que la mitjana a Catalunya és de 70 fets delictius per cada 1.000 habitants. “Estem molt per sota de la mitjana de delictes i faltes que es cometen en la majoria de poblacions catalanes. Amb aquesta bona dada, podem afirmar un any més que la Seu d’Urgell continua sent una de les ciutats més segures de Catalunya”, ha assenyalat l’alcalde urgellenc Albert Batalla.

D’altra banda, l’alcalde de la Seu d’Urgell també ha volgut remarcar que aquesta “bona dada es deu a la bona feina per part de tots els cossos i forces de seguretat que treballen al territori, i la bona col·laboració entre els mateixos, podent afirmar, fins i tot, que és modèlica. Tot això fa que la Seu sigui una ciutat segura i amb qualitat de vida”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada